Prišla, videla a zvíťazila: Ako zdolala 610. hráčka rebríčka 78.

Prišla, videla a zvíťazila! Takúto parádu má za sebou najjagavejší slovenský tenisový talent Renáta Jamrichová (16) v Pohári Billie Jean ...

Prišla, videla a zvíťazila! Takúto parádu má za sebou najjagavejší slovenský tenisový talent Renáta Jamrichová (16) v Pohári Billie Jean Kingovej.

Fotogaléria

Jej víťazstvo 6:1, 6:4 nad argentínskou jednotkou Nadiou Podoroskou, ktorá je semifinalistkou Roland Garros 2020, si všímajú všetky tenisové portály. Ten, ktorý patrí Kingovej poháru, píše: „V Bratislave bola toastom pre domácich fanúšikov výhra svetovej 610-ky nad svetovou 78-kou.“

Na snímke slovenská tenistka Renáta Jamrichová v zápase proti Argentínčanke Nadii Podoroskej.
Debut ako z rozprávky: 16-ročná Jamrichová s najväčším kariérnym úspechom Zobraziť článok

Mladá Trnavčanka priznala, že po tom, čo jej kapitán Matej Lipták v piatok o pol jedenástej večer oznámil, že bude hrať namiesto Schmiedlovej, mala ťažšiu noc... „Trochu ťažšie sa mi zaspávalo a ráno som bola nervózna ako hádam ešte nikdy, no veľmi mi pomohli baby v tíme. Povedali mi, že o nič nejde a že si to mám užiť plnými dúškami,“ priznala mladučká tenistka, ktorej nasadenie nosil kapitán už dlhšie v hlave a ako sa ukázalo, bol to ten najlepší krok, aký mohol urobiť.

Na snímke slovenská tenistka Renáta Jamrichová sa raduje po výhre 6:1, 6:4.
Skvelý výkon slovenských tenistiek: Budú bojovať o finálový turnaj! Zobraziť článok

Renča priznala, že tímové súťaže mala vždy rada. „Vždy ma bavili, pretože nehrám iba za seba, ale za celé Slovensko a za vlasť. Ja som hrdá Slovenka. Teší ma, že som ukázala, že viem hrať dobrý tenis. Pred zápasom sa mi tlačili slzy do očí, no snažila som sa to zamaskovať. Je to jedno z mojich najväčších víťazstiev v kariére. V dôležitých momentoch som cítila podporu celého tímu,“ dodala zverenka trénera Jána Matúša, ktorá mala v hľadisku oboch rodičov, ktorí po zápase slzy na rozdiel od dcéry nemaskovali. „Na tento zápas nikdy nezabudnem,“ vyhŕklo z nej ešte.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk