Famózna Petra Vlhová! Konkurentkám vytrela zrak, smeruje za víťazstvom

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole úvodného slalomu sezóny Svetového pohára.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa usadila na čele po 1. kole úvodného slalomu sezóny Svetového pohára.

Fotogaléria

Vo fínskom Levi viedla v sobotu o 18 stotín sekundy pred Nemkou Lenou Dürrovou, tretia bola obhajkyňa veľkého i malého glóbusu Mikaela Shiffrinová z USA (+0,42). Ďalšie pretekárky už výrazne zaostávali, štvrtá Rakúšanka Katharina Liensbergerová mala manko 1,02 sekundy na Slovenku.

Vlhová, ktorá štartovala s číslom sedem, našla od úvodu skvelý rytmus a na druhom medzičase mala náskok 0,58 s na Dürrovú. Z tempa ju nevyhodilo ani malé zaváhanie na prechode do strminy, po nej mala stále k dobru 35 stotín na Nemku. Päťnásobná víťazka z Levi a tretia dáma minulej slalomovej zimy sa vyvarovala veľkých chýb, udržala si vysoké tempo až do cieľa a dostala sa do vedenia. Olympijská víťazka z Pekingu potvrdila, že jej tento svah sedí.

Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová si to zrejme opäť rozdajú na „rodnom“ svahu našej lyžiarky.
Príde Vlhová o najväčšiu rivalku? Shiffrinová po páde skončila v nemocnici Zobraziť článok

"Išla som to, čo sme trénovali. Cítila som sa dobre, akurát som si postrážila nájazd do strminy a potom som nešla tak, ako som chcela ísť. Takže to musíme vylepšiť. Teším sa, že mi prvé kolo vyšlo a že som po ňom prvá. Uvidíme, čo bude v 2. kole, všetko je otvorené," uviedla pre JOJ Šport Vlhová. To, že štartovala až so sedmičkou, nepovažovala na tejto trati za nevýhodu: "Podmienky sú výborné. Takže to, či som štartovala na začiatku, alebo na konci prvej skupiny, bolo dnes jedno."

Po 1. kole sa k nej tesne priblížila iba Dürrová, ktorá si dokázala držať tesnú líniu v zatvorených bránkach a prekonala dovtedajšiu líderku Shiffrinovú. Američanka so štvorkou začala sľubne, terénne nerovnosti ju veľmi nerozhodili a neustále zvyšovala náskok. Vlaňajšia dvojnásobná víťazka z Levi mala v cieli 1,66 s k dobru na Švajčiarku Wendy Holdenerovú, napokon ju však ešte dve konkurentky zdolali.

Druhé kolo bolo na programe o 13.00 SEČ. V nedeľu sa pôjde v Levi druhý slalom (10.00/13.00).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});