Bomba z NHL: Halák si našiel nový klub!

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák ide na skúšku do klubu NHL Carolina Hurricanes. V tíme by mal zaskočiť za Frederika Andersena, ...

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák ide na skúšku do klubu NHL Carolina Hurricanes. V tíme by mal zaskočiť za Frederika Andersena, ktorý má zdravotné problémy. "Canes" o tom informovali na sociálnych sieťach.

Fotogaléria

Tridsaťosemročný brankár prišiel do Caroliny ako voľný hráč, v uplynulej sezóne pôsobil v New Yorku Rangers, za ktorý odchytal 25 zápasov s priemerom 2,72 inkasovaného gólu na zápas a 90,3% úspešnosťou zákrokov.

Počas svojej kariéry v zámorí hral aj za Vancouver, Boston, NY Islanders, Washington, Buffalo, St. Louis a Montreal, ktorý ho draftoval v roku 2003 z 271. miesta. V profilige odohral 581 zápasov základnej časti s priemerom 2,50 gólu a 91,5% úspešnosťou a vychytal 53 shutoutov. V 39 stretnutiach play off má bilanciu 2,48 inkasovaného gólu na zápas a 91,9% úspešnosť.

Martin Pospíšil (vpravo) oslavuje so spoluhráčmi gól.
Calgary poslalo Pospíšila späť na farmu: Ide iba o papierovú transakciu? Zobraziť článok


Carolina bližšie neinformovala o zdravotných problémoch Andersena a podrobnosti uvedie až vo chvíli, keď to bude možné. Za Canes v tejto sezóne nastúpili na brankárskom poste aj Antti Raanta a Piotr Kočetkov.
Český brankár Vitek Vaněček predviedol neskutočný zákrok.
Neskutočný zákrok českého gólmana: Rybičkou vychytal útočníka Chicaga Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});