Najväčšia hviezda ligy je späť, ale Slovan potiahli iní: Marcelli zatienil Weissov návrat

Z posledných 12 súťažných stretnutí až 11 víťazstiev a osemzápasová séria víťazstiev v našej najvyššej súťaži. To je skvelá bilancia ...
  • Zdroj: fch, tasr 

Z posledných 12 súťažných stretnutí až 11 víťazstiev a osemzápasová séria víťazstiev v našej najvyššej súťaži. To je skvelá bilancia futbalistov Slovana Bratislava, ktorá ich vyniesla na prvé miesto v ligovej tabuľke. Výhrou 4:1 pod Urpínom sa navyše belasí dobre naladili na domáci zápas Konferečnej ligy vo štvrtok s Lille.

FOTOGALÉRIA: Nino Marcelli

Podľa výsledkov sa zdá, že im nechýbal ani kapitán Vladimír Weiss ml. (33). Najväčšia hviezda ligy sa zranila začiatkom októbra v domácom zápase s Trenčínom. Do hry sa Weiss vrátil po mesiaci v Banskej Bystrici, ale na trávniku strávil len prvý polčas, po ktorom bol stav 1:1. Do druhého dejstva ho vystriedal Nino Marcelli (18), čo sa ukázalo pre výsledok ako kľúčové.

Na snímke uprostred sa raduje z gólu Ján Minárik.
Cenný skalp Žilinčanov: Triumf zariadil dvojgólový Minárik Zobraziť článok

Talentovaný odchovanec klubu strelil už po troch minútach víťazný gól a v závere pečatil výsledok druhým presným zásahom. „Som rád za neho, aj diváci ho ocenili potleskom,“ vyjadril sa tréner Slovana Vladimír Weiss st. a pripojil:

„Ukazuje svoj potenciál, bojuje o miesto v základnej zostave. Pri skúsenejších hráčoch sa mu hrá ľahšie, je prísľubom do budúcna. Vie dať gól, prihrať, výborne študuje na škole, má výbornú životosprávu a dobrých futbalových učiteľov okolo seba. Takže ide dobrým smerom, je veľkým prísľubom.“ Trénera teší tiež to, že hoci slovanistov potrápila aj viróza, až na svalové problémy Jabu Kankavu má mužstvo už zdravé.

Bod pre FC Liverpool ratoval Luis Diaz.
Luton bol blízko senzácie s Liverpoolom: Nottingham ukončil sériu bez víťazstva Zobraziť článok

Ďalším dôležitým hráčom zápasu bol útočník Dávid Strelec, ktorý na prvé dva góly prihral a tretí sám strelil. „V prvom polčase nás domáci vedúcim gólom trošku zaskočili. My sme dlho nevedeli nič vymyslieť, ale napokon sme našťastie vyrovnali a druhý polčas bol už jasne v našej réžii,“ konštatoval s tým, že ho teší tímový výkon.

hlavný tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss starší.
Slovan sa dobre naladil na Lille, Weiss st.: Marcelli? Výborná životospráva i štúdium, je to zjav Zobraziť článok

„Ja sa cítim fajn, dobre trénujem, snažím sa dávať mužstvu sto percent. Darí sa nám, dostali sme sa v lige na víťaznú vlnu, teraz sa už musíme dobre pripraviť na Európu,“ dodal. Vo štvrtok Slovan privíta francúzske Lille, čo je súper, ktorý ho ako jediný dokázal za ostatných 50 dní poraziť.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});