Šéf Trenčína Miloš Radosa po smrteľnom incidente hráča v Anglicku: Budem tlačiť za nosenie nákrčníkov!

Cez víkend otriasla hokejovým svetom tragická smrť amerického hokejistu Adama Johnsona († 29). Útočníkovi anglického Nottinghamu hráč ...
  • Zdroj: anc

Cez víkend otriasla hokejovým svetom tragická smrť amerického hokejistu Adama Johnsona († 29). Útočníkovi anglického Nottinghamu hráč súpera prerezal korčuľou krk a vážnemu zraneniu napokon podľahol.

FOTOGALÉRIA: Šéf Trenčína chce iniciovať povinné nosenie nákrčníkov

Šéf Dukly Trenčín Miloš Radosa (60) na túto tragickú udalosť zareagoval promptne a vo svojom tíme hráčom objednal chránič krku, aby sa podobným smrteľným úrazom predišlo.

Denníku Nový Čas prezradil aj to, že bude apelovať aj na ostatné kluby, aby dali hokejovému zväzu návrh na povinné nosenie nákrčníkov v seniorských súťažiach. Tie sú doposiaľ schválené iba v juniorských ligách!

Je pravda, že po tejto tragédii ste v trenčianskom tíme prišli s návrhom, že zakúpite hráčom chránič krku?

Bolo to tak, že ma oslovil švédsky obranca Tobias Ekberg, či je možné, aby mu náš klub tento nákrčník zadovážil. Povedal som mu, že je to súčasť hráčskeho výstroja a je to z našej strany samozrejmosť. Následne som povedal aj ostatným hráčom, že kto má o chránič záujem, tak mu ho objednám. V Škandinávii používajú aj kevlarové ponožky a chránič zápästia. Kevlar nedopustí reznú ranu.

Americký hokejista Adam Johnson zomrel po zásahu kočuľou.
Zámorská liga reaguje po tragickej nehode: TOTO bude povinné! Zobraziť článok

Ako hráči zareagovali?

Asi dve tretiny z nich si to okamžite objednali a ďalší ešte váhajú. Budúci týždeň by mi zásielka mala prísť a budú im chrániče rozdané.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});