Slafkovského čaká veľká zmena: TOTO pred sezónou odkazuje fanúšikom

Minuloročná jednotka draftu Juraj Slafkovský odohrá už dnes večer prvý tohtosezónny zápas, ktorým budem kanadské derby medzi Montrealom ...

Minuloročná jednotka draftu Juraj Slafkovský odohrá už dnes večer prvý tohtosezónny zápas, ktorým budem kanadské derby medzi Montrealom Canadiens a Torontom Maple Leafs.

Fotogaléria

Slovenská hokejová hviezda pred úvodom pravdepodobne zlomového ročníka zverejnila odkaz pre fanúšikov na blogu, ktorý tvorí špeciálne pre slovenskú verziu ligového webu nhl.com.

"Leto je preč a pred nami je nová sezóna. Už sa neviem dočkať! V stredu začíname, ideme na Toronto Maple Leafs. Musím povedať, že sa teším asi ešte viac ako pred svojím úplne prvým zápasom v NHL, pretože sa cítim lepšie ako minulý rok. Čím sa človek na ľade cíti lepšie, tým viac sa teší, že sa to už začne, pretože by malo prísť viac šancí a všetko by malo ísť lepšie," vyjadril na úvod pozitívne pocity, ktoré ho sprevádzajú pred štartom sezóny.

Pre Juraja pôjde o druhú sezónu v NHL, pričom v tej prvej počas 39 zápasov zaznamenal 4 góly a 6 asistencií. V úvode roka ho však vyradilo zranenie a do viacerých zápasov už nenastúpil.

Ruský tenista Andrej Rubľov.
Ruskému tenistovi praskli nervy: Môžeš už prestať?! Zobraziť článok

"O chvíľu vstúpim do svojej druhej sezóny v NHL a verím, že to bude v mnohých smeroch jednoduchšie. Viem, čo mám čakať, cítim sa v lepšej kondícii, spoznal som iné tímy a ich hráčov, takže viem, čo od nich môžem čakať."

"Poznám aj všetkých chlapcov v našom klube, takže celkovo je ľahšie ísť do druhej sezóny, ale stále viem, že mám pred sebou veľa práce, aby som sa ďalej zlepšoval," pokračoval urastený Košičan vo svojom vyjadrení.

Len 19-ročný útočník sa vyjadril taktiež k tomu, ako sa snaží vyrovnávať s veľkým tlakom zo strany fanúšikov. "Snažím sa nájsť balans medzi tlakom, ktorý sám na seba kladiem, a tým, aby som si užíval hokej. Verím, že to ide správnym smerom. Keď veľa hráte a ste častejšie na puku, tak si to užijete viac a zároveň tým trochu zmizne tlak, pretože vám to ide lepšie. Ale, samozrejme, je jasné, že človek na sebe musí stále každý deň tvrdo drieť."

Vedenie NHL vydalo oficiálny zákaz nosenia prvkov podporujúcich komunitu LGBTI.
NHL vydala oficálne rozhodnutie: Zákaz podpory LGBT! Zobraziť článok

Na záver svojho príhovoru sa nezabudol zmieniť ani o pomerne veľkej zmene, ktorou bolo opustenie náhradnej rodiny a začiatok samostatného života v zámorí. "Na rozdiel od minulého roka už nebývam v náhradnej kanadskej rodine, ale mám vlastný apartmán. Nemám s tým problém, pretože som žil tri roky sám vo Fínsku a jeden rok v Česku."

"Som na to zvyknutý." Sám si navarím, sám si poupratujem, sám si operiem. Je toho dosť, ale neprekáža mi to a všetko to zvládam. Niekedy to zaberie veľa času, ale tak to skrátka je, keď bývate sami," dodal na záver Juraj Slafkovský. 

Lionel Messi.
Messi dostal nečakanú ponuku: Obnovenie legendárnej rivality? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});