NHL vydala oficálne rozhodnutie: Zákaz podpory LGBT!

Tesne pred úvodom novej sezóny zámorskej NHL sa k hráčom tejto ligy dostali oficiálne pokyny súvisiace s prvkami, ktoré hráči nesmú používať ...
  • Zdroj: northfoto

Tesne pred úvodom novej sezóny zámorskej NHL sa k hráčom tejto ligy dostali oficiálne pokyny súvisiace s prvkami, ktoré hráči nesmú používať počas rôznych špeciálnych stretnutí.

Takouto zakázanou súčasťou výstroje bude po novom napríklad aj páska na hokejku, ktorá už podľa nových pravidiel nesmie byť v dúhových farbách, ktorými sa vyznačuje komunita LGBTI.

"Ak je hokej pre každého, tak toto nie je cesta vpred. Teraz je jasné, že NHL ustupuje od svojho dlhodobého záväzku inklúzie. Dostali sme sa do bodu, v ktorom je všetok dosiahnutý vzťah nadviazaný s našou komunitou ohrozený, poskytla svoje vyjadrenie organizácia You Can Play Project, ktorá je partnerom NHL už 10 rokov.

Ruský tenista Andrej Rubľov.
Ruskému tenistovi praskli nervy: Môžeš už prestať?! Zobraziť článok

Tomuto rozhodnutiu predchádzal júnový zákaz používania tématických dresov počas rozcvičky. Podľa predstaviteľov ligy takáto forma podpory celej veci viac škodila ako pomáhala, pričom nosenie tématických dresov už od začiatku odmietalo niekoľko hráčov.

„Budem sa naďalej zapájať do práce s komunitami a ponúkať podporu tým skupinám, ktoré to chcú a potrebujú,“ uviedol obranca Toronta Maple Leafs Morgan Reilly (29).

Bývalý brankár Arsenalu Josh Vickers prišiel o svoju manželku.
Ex-brankára Arsenalu zasiahla zdrvujúca správa: Štyri mesiace po svadbe pohreb manželky! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk