Daniel Kuzmin o návrate manželky k biatlonu a plánoch: Dotiahne to Nasťa na štvrtú olympiádu?

Chcú ísť po kroku a nič nezakríknuť! Trojnásobná olympijská víťazka Nasťa Kuzminová (39) je späť vo vrcholovom športe. Jej manžel Daniel ...
  • Zdroj: getty images

Chcú ísť po kroku a nič nezakríknuť! Trojnásobná olympijská víťazka Nasťa Kuzminová (39) je späť vo vrcholovom športe. Jej manžel Daniel (45) denníku Nový Čas porozprával, ako k tomu prišlo, a aj to, aké majú plány do budúcnosti.

FOTOGALÉRIA: Anastasia Kuzminová

Vylúčené nie je ani to, že by trojnásobná najlepšia športovkyňa Slovenska štartovala v roku 2026 na zimných hrách v Taliansku. Možno aj so svojím synom Jelisejom (16), ktorý sa pre zmenu venuje bežeckému lyžovaniu.

Fanúšikovia biatlonu sú v nemom úžase. Kráľovná z rokov 2010 až 2018 Anastasia Kuzminová je späť na scéne, a to už nikto pod Tatrami ani vo svete naozaj nečakal.

Na snímke bývalá biatlonistka Anastasia Kuzminová (uprostred), manžel Daniel Kuzmin (vľavo) a prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár.
Nasťa Kuzminová priznala: Kto má na svedomí moje životné rozhodnutie! Zobraziť článok

„Prišlo to veru nečakane. Keď sme boli v júli na sústredení, tak prezident biatlonu Peter Vozár došiel s myšlienkou, či by nechcela Nasťa štartovať na letnom kolieskovom biatlone. Lenže pravidlá vo svetovej federácii sú také, že po takej dlhej prestávke musí športovec prejsť antidopingovým procesom a ten trvá do pol roka,“ prezradil na úvod pre náš denník Nastin manžel Daniel Kuzmin.

Je to výzva

„Potom prišla ponuka na januárový európsky šampionát, ktorý sa koná na Slovensku v Osrblí. Dali sme si dva dni na rozmyslenie a napokon sme súhlasili. Je to pre Nasťu výzva, a keby dobre dopadla, tak je možné, že v závere sezóny absolvuje aj nejaké preteky Svetového pohára i majstrovstvá sveta na Morave. Nechceme však nič predbiehať, ideme postupne a teraz nás čaká náročná príprava,“ pokračoval Daniel, ktorý je trénerom našich biatlonistov a bude oficiálne viesť aj Nasťu. „Ona si svoj plán robí sama, ale oficiálne budem jej trénerom ja.“

Na snímke bývalá biatlonistka Anastasia Kuzminová počas tlačovej konferencie s názvom Nová kariérna výzva Naste Kuzminovej.
Šokujúce oznámenie Nasti Kuzminovej: Po štyroch rokoch chystá veľký návrat! Zobraziť článok

Športuje aj syn

Nie je tajomstvom, že syn Kuzminovcov Jelisej je talentovaným juniorom v behu na lyžiach. Bolo by krásne, keby sa spoločne s mamou Nasťou v budúcnosti stretli na nejakom vrcholnom podujatí, hoci súťažia v odlišných športoch. Úplnou čerešničkou na torte by bolo, keby sa tak stalo na zimných hrách v roku 2026 v Taliansku. Ale to je ešte dlhá cesta...

Návraty známych športovcov:

Katarina Wittová

Krasokorčuľovanie

Najznámejšia tvár bývalej NDR skončila po zisku svojho druhého olympijského zlata v roku 1988 vo veku 23 rokov. Na ľad sa vrátila o 6 rokov neskôr na ZOH 1994 v Lillehammeri, no vybojovala len 7. miesto.

Martina Hingisová

Tenis

Košická rodáčka sa po sérii zranení rozhodla skončiť v roku 1983 ako 23-ročná. O 3 roky sa bývalá svetová jednotka vrátila a vyhrala s Bhupathim miešanú štvorhru na Australian Open 2006. O rok na to ukončila definitívne kariéru po pozitívnom teste na kokaín počas Wimbledonu.

Lance Amstrong

Cyklistika

Sedemnásobný víťaz Tour de France Lance Armstrong sa vrátil do pelotónu v roku 2009 po viac ako trojročnej prestávke. Vo farbách tímu Astana následne obsadil na Tour de France vo veku 37 rokov 3. miesto v celkovom hodnotení.

Michael Jordan

Basketbal

Po krátkom účinkovaní v nižších zámorských bejzbalových súťažiach sa Air Jordan vrátil na  palubovky po 17-mesačnej pauze v rokoch 1993 až 1995. Po návrate priviedol Chicago Bulls k ďalším trom titulom v prestížnej zámorskej NBA.

Pelé († 82)

Futbal

Hráč brazílskeho Santosu ukončil kariéru v roku 1974 ako trojnásobný majster sveta. Bez futbalu vydržal len 6 mesiacov, keď ho angažoval New York Cosmos, s ktorým sa potom stal majstrom USA. V minulosti navštívil aj Slovensko.

Muhammad Ali († 74)

Box

Legendárny boxer ukončil kariéru prvý raz 15. septembra 1978, keď v súboji s Leonom Spinksom obhájil titul majstra sveta. Po dvojročnej pauze si opäť natiahol rukavice, ale ako 38-ročný dostal v  roku 1980 výprask od Larryho Holmesa

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});