Šimon Nemec sa nezmestil do kádra New Jersey: Na farmu kvôli protekcii?!

Opäť to nevyšlo! Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec (19) odštartuje sezónu v nižšej zámorskej AHL.
  • Zdroj: TASR/AP

Opäť to nevyšlo! Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec (19) odštartuje sezónu v nižšej zámorskej AHL.

FOTOGALÉRIA: Šimon Nemec a Luke Hughes

Napriek vydarenému prípravnému kempu sa nezmestil do 23-členného kádra New Jersey Devils, ktorý v noci na piatok vstúpi do nového ročníka NHL domácim stretnutím proti Detroitu. Nemca poslalo vedenie Diablov do farmárskeho tímu Utica Comets. Slovenskí fanúšikovia hromžia - doplatil na protekciu?!

Nemec, vlaňajšia draftová dvojka, do poslednej chvíle bojoval o miesto v prvom tíme. V príprave odohral za New Jersey štyri stretnutia, v ktorých si pripísal dva góly a dve asistencie. Výkonmi si pýtal miesto v NHL, smolou však preňho je, že Devils majú momentálne na súpiske až osem bekov, pričom šiesti majú jednocestný kontrakt.

Dvojcestný má okrem Nemca aj Luke Hughes, s mladým Američanom však klub s istotou počítal do prvého tímu, aj kvôli tomu, že jeho starší brat Jack Hughes je momentálne zrejme najväčšou hviezdou tímu. Otázka o protekcii je potom naozaj na mieste...

Sedmičku obrancov v otváracom tíme NJ napokon tvoria Kevin Bahl, Dougie Hamilton, Luke Hughes, John Marino, Colin Miller, Jonas Siegenthaler a Brendan Smith. Nemec hral za Uticu aj v uplynulej sezóne, v základnej časti nazbieral 34 bodov (12+22) v 65 stretnutiach, v play-off pridal štyri body (1+3) v šiestich dueloch.

Istotu účasti v prvom tíme tak majú pred začiatkom novej sezóny NHL piati slovenskí hokejisti - obrancovia Erik Černák (Tampa Bay), Martin Fehérváry (Washington) a útočníci Tomáš Tatar (Colorado), Juraj Slafkovský (Montreal) a Adam Ružička (Calgary).

Po vstupenkách sa len tak zaprášilo.
Po vstupenkách na hokejové MS sa len tak zaprášilo: Je ešte šanca na ich kúpu? Zobraziť článok

ONDREJ RUSNÁK, HOKEJOVÝ EXPERT: DO VIANOC JE V NHL

Osobne ma neprekvapilo, že Nemec smeruje na farmu. Kroky Devils k tomu od leta smerovali, že sa tak stane, nehľadiac na to, aké výkony v kempe predvedie. V zostave majú Diabli až troch obrancov s držaním hokejky napravo, teda na rovnakú stranu, ako ju drží aj Šimon.

Navyše jedného mladého obrancu v podobe Luka Hughesa, už do zostavy dávajú. Nie je to teda o tom, že Šimon je Slovák, a nie Kanaďan či Američan. Je tak už len otázka času, kedy naskočí do prvého tímu. Som si istý, že do Vianoc bude mať svoj prvý štart za Diablov za sebou.

RICHARD LINTNER, BÝVALÝ REPREZENTANT: HLAVA MI TO NEBERIE

Isteže, vedenie Devils má s dvojkou draftu jasný plán. Zrejme si myslia, že sa rozhodli správne, ale podľa mňa Šimon zaplatil tú daň, aby bol na NHL pripravený, už minulý rok. Začínam byť netrpezlivý. Viem si predstaviť, čo Šimon prežíva. Nemôžem uveriť, že mu nedali ešte odohrať aspoň prvý zápas. Situácia sa však môže zmeniť aj za pol dňa. Nejakí chlapci sa môžu zraniť, alebo môžu byť aj napríklad výmeny. Šimon môže byť hneď prvý, koho zavolajú, ale, sakra, aj tak mi to nejde do hlavy!

Hokejisti Caroliny sa tešia po góle.
Bookmakeri vidia sezónu v NHL vyrovnanú: Kto má najväčšiu nádej na Stanleyho pohár? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});