Zúfalá prosba českej basketbalistky z Izraelu: Nemáte niekto súkromné lietadlo?

Bývalá kapitánka českej basketbalovej reprezentácie Renáta Březinová (33) sa snaží dostať z Izraela, kam prišla pred dvoma týždňami za ...
  • Zdroj: reprofoto/CTSport

Bývalá kapitánka českej basketbalovej reprezentácie Renáta Březinová (33) sa snaží dostať z Izraela, kam prišla pred dvoma týždňami za novým angažmánom do klubu Elitzur Ramla.

Česká pivotka na instagrame uviedla, že momentálne nemá ako krajinu opustiť.

Na Izrael cez víkend zaútočili najprv ozbrojenci z radikálneho hnutia Hamas a potom tiež príslušníci Hizballáhu z Libanonu. Izraelská armáda teraz podniká proti Hamasu odvetné údery v Pásme Gazy.

Na snímke bývalá biatlonistka Anastasia Kuzminová počas tlačovej konferencie s názvom Nová kariérna výzva Naste Kuzminovej.
Šokujúce oznámenie Nasti Kuzminovej: Po štyroch rokoch chystá veľký návrat! Zobraziť článok

"Nemáte niekto súkromné lietadlo, čo by ma dostalo z Tel Avivu, prosím? Keď naša vláda na nás s...! Pretože všetky lety rušia alebo sú plné. Chcem domov," napísala zúfalá Březinová na sociálnej sieti.

Pre ČTK neskôr uviedla, že jej s návratom domov pomáhajú predseda Českej basketbalovej federácie Miroslav Jansta a manažér reprezentácie Simon Bytel. "Už sa to lepší, ale uvidíme, keď budem doma," konštatovala Březinová.

Cristiano Ronaldo si užíva pôsobenie v Saudskej Arábii.
Veľké rozhodnutie Ronalda: TOTO oznámil pred zápasom proti Slovensku! Zobraziť článok

Kým Maďarsko či Poľsko v pondelok z Izraela evakuovalo niekoľko stoviek svojich občanov a tiež slovenská vláda rozhodla o vyslaní leteckého špeciálu do Tel Avivu, šéf českej diplomacie Jan Lipavský uviedol, že repatriačný let je teraz záložným variantom. Viaceré letecké spoločnosti pozastavili lety do Tel Avivu, kým sa nezlepšia bezpečnostné podmienky.

Březinová prišla do Ramly, ktorá leží zhruba hodinu jazdy autom od Pásma Gazy, zakončiť kariéru. Vo štvrtok mala s tímom vstúpiť do EuroCupu domácim zápasom proti britskému klubu Caledonia Gladiators. Federácia FIBA Europe však všetky pohárové duely izraelských tímov z bezpečnostných dôvodov odložila.

Šimon Nemec sa nebojí zastať svojich spoluhráčov.
Šimon Nemec už pozná verdikt: Takto sa rozhodlo New Jersey Zobraziť článok

V minulej sezóne pôsobila Březinová v talianskom Valdarne a poľskej Vroclave. Predtým hrala za USK Praha, Hradec Králové či Pardubice a tiež v Belgicku, Maďarsku, Turecku a Francúzsku.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk