Tréner víťaznej Trnavy Michal Gašparík už myslí na pohár: Čo ma potešilo pred Fenerbahce?

Nielen tri cenné body, ale aj nárast sebavedomia! Dve povolené formy dopingu, ktoré môžu pomôcť futbalistom Spartaka Trnava pred štvrtkovým ...

Nielen tri cenné body, ale aj nárast sebavedomia! Dve povolené formy dopingu, ktoré môžu pomôcť futbalistom Spartaka Trnava pred štvrtkovým domácim súbojom Konferenčnej ligy proti tureckému favoritovi Fenerbahce Istanbul.

Fotogaléria

O to viac, že zverenci trénera Michala Gašparíka (41) sa pozitívne naladili na ihrisku vicemajstra z Dunajskej Stredy (1:0), kde vyhrali naposledy pred dvoma rokmi.

Spartak od domáceho zaváhania so Žilinou ťahá štvorzápasovú ligovú sériu bez prehry a v posledných dvoch dueloch udržal brankár Dominik Takáč čisté konto. Práve vďaka jeho famóznemu reflexu po tečovanej strele Aleša Čermáka nešiel DAC do vedenia. „Prvý polčas bol výborný. Obe mužstvá mali šance, išli na víťazstvo a hra sa prelievala na jednu i druhú stranu,“ pochvaľoval si Gašparík.

Na snímke tréner Spartaka Michal Gašparík.
Tréner Michal Gašparík: Hneď by som bral túto trojicu zo Slovana! Zobraziť článok

Gól Jána Bernáta ešte pre ofsajd neplatil, no pohotový zásah Michala Ďuriša po vzornom centri Erika Daniela už áno. Pre bývalého reprezentačného útočníka to bol tretí ligový gól v treťom zápase od príchodu z cyperského Ethnikos Achna. „Má veľkú produktivitu. Verím, že sa nezasekne, lebo je veľmi dôležité mať vpredu gólového útočníka. Neuznaný gól nás nakopol. Chalani začali veriť, že môžu vyhrať. Jediným mínusom bolo, že sme nedali druhý a tretí gól a nerozhodli už skôr.“

Trnava s piatimi obrancami starostlivo zatvárala priestory vzadu, ovládla stred ihriska a hrozila z kontier. DAC na to nedokázal účinne reagovať. „Náš futbal ma bavil. Na hráčov sa dobre pozeralo. V defenzíve nerobili chyby, zvládli to veľmi dobre takticky. Mali sme zaujímavú prechodovú fázu, kde sme sa dostávali do voľných miest,“ poukázal na silné stránky Gašparík.

Otázne je, či s podobnou odvahou vybehnú jeho zverenci aj vo štvrtok proti lídrovi tureckej ligy Fenerbahce. Na Žitnom ostrove bol z toho plný bodový zisk, ale aj zistenie, že to na skúsenejší istanbulský tím s Bosniakom Edinom Džekom stačiť nemusí. „Škoda, že sme niektoré situácie neriešili efektívnejšie. Všetci jedenásti hráči na ihrisku však odviedli nadštandardný výkon,“ ocenil svoj tím šéf trnavskej lavičky.

Za tento škaredý zákrok dostal hráč v bielom drese len žltú kartu.
V Petržalke tuhla krv v žilách! Hororový faul len pre silné povahy: Pochybenie rozhodcu? Zobraziť článok

Turci poslali výstrahu!

Cez víkend vyhral nielen Spartak, ale aj Fenerbahce. A to oveľa výraznejšie, keďže na svojom ihrisku rozstrieľal ôsmy Rizespor 5:0. Nováčik kládol do prestávky silný odpor, no po zmene strán ho favorit rozobral štyrmi gólmi. Vďaka vysokému víťazstvu sa dostal na čelo tabuľky.

S TÝMTO BOL KOUČ SPOKOJNÝ

 * víťazná mentalita mužstva

 * bezchybná hra v defenzíve

 * dodržiavnie taktickej disciplíny

 * dominancia v prechodovej fáze

* strelecká efektivita Ďuriša

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk