V Petržalke tuhla krv v žilách! Hororový faul len pre silné povahy: Pochybenie rozhodcu?

Zákrok, ktorý musel poriadne bolieť! V zápase našej druhej najvyššej futbalovej súťaže medzi Petržalkou a Humenným tuhla krv v žilách. ...
  • Zdroj: screenshot facebook.com/FutbalHumenne

Zákrok, ktorý musel poriadne bolieť! V zápase našej druhej najvyššej futbalovej súťaže medzi Petržalkou a Humenným tuhla krv v žilách. Hostia cítia krivdu!

10. kolo II. ligy prinieslo zápas Petržalky a Humenného. Duel sa skončil tesnou výhrou domácich (2:1), okrem korenia futbalu fanúšikovia mohli vidieť dva momenty, ktoré zamávali emóciami východniarov, ale i nezainteresovaných priaznivcov najmasovejšieho športu na svete.

V 52. minúte Arnaud Konan atakoval tvrdým zákrokom hráča Humenného, ktorý ostal ležať na trávniku. Hlavný rozhodca okamžite odpískal a bez váhania vytiahol z vrecka žltú kartu. Z opakovaných záberov bolo vidieť, že tento faul mal byť „ocenený“ vylúčením bývalého mládežníckeho reprezentanta Mali.   

Vo všeobecnosti platí, že ak hráč kopne súpera nad úroveň členka, mal by byť automaticky potrestaný červenou kartou. V tomto prípade futbalista Petržalky doslova vletel do súpera, pričom zasiahol nohu Viktora Maťasa celou podrážkou kopačky zjavne nad spomínanú úroveň. Zákrok bol vykonaný spôsobom, za ktorý za vylučuje.

„Hráč, ktorý v súboji o loptu alebo pri napádaní ohrozuje bezpečnosť súpera alebo používa nadmernú silu, prípadne brutalitu, musí byť potrestaný za surovú hru. Každý hráč, ktorý v súboji o loptu napáda súpera tým spôsobom, že na neho skočí jednou alebo obomi nohami spredu, zboku alebo zozadu, a vykoná to nadmernou silou alebo tým ohrozuje bezpečnosť súpera, dopúšťa sa surovej hry,“ jasne hovoria pravidlá futbalu. Pričom treba ozrejmiť, že za surovú hru musí byť hráč potrestaný červenou kartou.

Pri druhej spornej situácii malo ísť podľa klubu z východného Slovenska o faul v pokutovom území. To, či sa jednalo o zákrok, za ktorý sa nariaďuje pokutový kop však z videa nie je jednoznačne jasné.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});