Hokejový obranca Vladimír Dravecký ml. má za sebou debut za mužov: Vrátil som sa, aby som mohol reprezentovať

Ide v šľapajach svojho úspešného otca! Reč je o mladom slovenskom hokejovom obrancovi Vladimírovi Draveckom ml. (15), ktorý v piatok ...

Ide v šľapajach svojho úspešného otca! Reč je o mladom slovenskom hokejovom obrancovi Vladimírovi Draveckom ml. (15), ktorý v piatok debutoval v extralige ako piaty najmladší hráč v histórii.

Fotogaléria

V drese Košíc si počas víkendu pripísal celkovo dva štarty a momentálne sa vrátil do Popradu, kde je súčasťou projektu výberu Slovenska do 18 rokov. Denníku Nový Čas prezradil, že pod Tatry prišiel v lete preto, aby mohol hrať za Slovensko a rád by v budúcnosti okúsil aj slávnu NHL!

V piatok ste absolvovali víťazný debut za A-tím Košíc proti Liptákom (5:1) a v nedeľu ste dostali šancu aj proti Michalovciam (4:5). Ako hodnotíte prvé zápasy za mužov?

Šancu od Košíc, ktorú som dostal, si veľmi vážim. Snažil som sa ju v oboch dueloch využiť naplno a ukázať na ľade, čo dokážem.

Mali ste aj trému?

Tá je vždy. Ale starší spoluhráči mi moju premiéru spríjemnili. Snažili sa mi pomôcť a musím povedať, že v kabíne je naozaj skvelá partia. Veľa hráčov aj poznám, veď otec tu v minulosti pôsobil. Cítil som sa medzi nimi veľmi dobre.

Bolo náročné pre 15-ročného chlapca vyrovnať sa mužom?

Samozrejme, že je rozdiel hrať juniorskú súťaž a extraligu. Rýchlosť a silová stránka hráčov sú na inej úrovni. Mám iba 15 rokov, takže to sa nedá nijako predbehnúť. Snažil som sa hrať svoj hokej a myslím si, že som to zvládol.

Budete musieť zaplatiť nejaké „prískočné“?

Zatiaľ som sa mu vyhol (smiech).

Vedeli ste o tom, že ste sa stali piatym najmladším hráčom, ktorý nastúpil na extraligový súboj?

Viem, že táto štatistika existuje, ale tieto veci nevnímam. Dôležité pre mňa je, ako sme hrali a že sme v piatok doma vyhrali.

Váš otec tiež debutoval medzi mužmi práve za Košice, ale mal o dva roky viac...

To viem, to mi pred stretnutím hovoril, že som ho predbehol. To ma celkom potešilo.

Čo vám hovoril pred zápasom? Beriete ho ako najväčší hokejový vzor?

To bez debaty. Otec ma k hokeju priviedol spolu s mamou a je to môj vzor. On mi každý deň dáva určité rady a v deň zápasu mi povedal, aby som si to hlavne užil.

Otec góly strieľa, vy im zabraňujete. Neťahalo to aj vás do útoku?

Do siedmej triedy som tiež hrával na pozícii útočníka, ale všetko zmenil švédsky obranca Erik Karlsson. Páči sa mi jeho hra a on ma inšpiroval k tomu, aby som to skúsil v obrane. Ale som taký ofenzívny bek.

Vy ste hokejovo vyrastali v Třinci, kde stále aktívne pôsobí aj váš otec. Prečo ste v lete odišli do reprezentačného projektu SR 18?

Pretože, ak chcem v budúcnosti reprezentovať Slovensko, tak musím 16 mesiacov pôsobiť v domácej súťaži. Také sú pravidlá, preto som odišiel z Třinca.

Bola v hre aj česká reprezentácia?

Bavili sme sa o tom doma, ale to by som musel prijať české občianstvo. Mne sa však v slovenských mládežníckych výberoch páči, mám tu množstvo kamarátov, takže voľba bola jasná.

Otec v minulosti pôsobil aj v zámorí, ale iba v nižšej lige AHL. Plánujete ho aj v tomto smere prekonať a zahrať si raz NHL?

Mám svoje postupné ciele, ale, samozrejme, že dostať sa do NHL je snom každého hokejistu. A otec mi to určite praje.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});