Bývalý reprezentačný kapitán: Scestné! Peniaze pre Ukrajincov hneď, pre Slovákov ťažko

Bývalý hokejový reprezentačný kapitán a obranca zámorskej NHL Andrej Sekera (37) kritizoval fungovanie na Slovensku.

Bývalý hokejový reprezentačný kapitán a obranca zámorskej NHL Andrej Sekera (37) kritizoval fungovanie na Slovensku.

Fotogaléria

Bývalý reprezentačný kapitán Andrej Sekera si už rok užíva na Slovensku s rodinkou zaslúžený športový dôchodok. V zámorskej NHL odohral šestnásť sezón v dresoch Buffala Sabres, Caroliny Hurricanes, Edmontonu Oilers, Los Angeles Kings a Dallasu Stars. Vyskúšal si život v Amerike aj Kanade a po roku na Slovensku ho mnoho vecí nepríjemne prekvapilo.

"Na Slovensku som bol vždy rád a rád som sa sem vracal. Samozrejme, niektoré veci mi tu trošku prekážajú, ale myslím, že nie som jediný. Sú to napríklad určité služby. Dúfam, že sa to pohne dobrým smerom a zlepší sa to. Najmä, čo sa týka starostlivosti o ľudí. Niekedy som bol z toho v šoku, aký je stav na Slovensku oproti svetu," posťažoval sa ex-obranca pre Sportnet.

Alexander Ovečkin strelil svoj 801. i 802. gól v NHL v zápase Washingtonu Capitals a Winnipegu Jets.
Hašek vynadal Ovečkinovi do alibistov a klamárov: Ruská hviezda vracia úder! Zobraziť článok

Bol aj konkrétny a priložil svoj osobný príklad. "Napríklad zdravotníctvo a iné služby pre ľudí. "Keď som si musel do nemocnice nosiť vlastné veci. Videl som, koľko základných veci im tam chýba a v akých podmienkach personál pracuje. Niektoré oddelenia sú v katastrofálnom stave. Je to vždy smutné, keď vidím, že naokolo to funguje. Ľudia platia dane, tak by si zaslúžili nejaký štandard. Takisto si platia zdravotné poistenie, ktoré sa každý rok zvyšuje. Neviem, komu tieto peniaze idú. Verím, že sa to pomaly zlepší."

Andrej Sekera, ktorý odohral v NHL vrátane play off takmer 900 zápasov, vymenoval, v čom konkrétne podľa neho Slovensko výrazne zaostáva za zahraničím.

"Zdravotníctvo, cesty, infraštruktúra, digitalizácia. Aby ľudia nemuseli chodiť na úrad a posielali oznámenia elektronicky. Funguje to všade vo svete. Systém treba zjednodušiť," myslí si.

Rodákovi z Bojníc sa nepáči ešte jedna vec. "Nemám nič proti ľudom z Ukrajiny alebo utečencom z krajiny, ktorá je postihnutá vojnou. Pre nich sa nájdu peniaze hneď, ale keď vlastní ľudia potrebujú pomôcť, tak sa peniaze hľadajú ťažko. Príde mi to scestné."

Týmto vyjadrením pobúril ex-kapitán reprezentácie mnohých a patrí medzi nich aj novinár z Denníka Šport Ján Jasenka, ktorý neváhal a reagoval príspevkom na sociálnej sieti twitter. "Natrafil som na rozhovor s hokejistom Andrejom Sekerom a skoro mi oči vypadli. Čo to je s tými našimi hokejistami?! A to prežil kus života v USA ako cudzinec a využíval tam všetky tamojšie výhody. Strašne ma sklamal tento človek. Mal som o ňom inú mienku."

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});