Hokejový útočník Roman Kukumberg ml. dostal nečakanú pozvánku: Prebojuje sa do kempu Minnesoty?

Má pred sebou zaujímavú výzvu! Reč je o talentovanom útočníkovi Romanovi Kukumbergovi ml. (18), ktorého čaká v tomto ročníku premiérová ...
  • 2Galéria
  • Zdroj: instagram/stinghockey, anc

Má pred sebou zaujímavú výzvu! Reč je o talentovanom útočníkovi Romanovi Kukumbergovi ml. (18), ktorého čaká v tomto ročníku premiérová sezóna v kanadskej juniorskej súťaži (OHL) v klube Sarnia Sting.

Fotogaléria

Ešte predtým absolvuje v tomto týždni turnaj mladých nádejí, kde ho pozval zámorský tím Minnesota Wild. Denníku Nový Čas prezradil, že ak zaujme trénerov, tak sa dokonca môže predstaviť v hlavnom kempe A-tímu Minnesoty pred štartom NHL!

FOTOGALÉRIA: Roman Kukumberg ml. dostal nečakanú pozvánku

Odchovanec bratislavského Slovana Roman Kukumberg ml. sa už nachádza v Kanade, kde sa pripravuje s tímom Sarnia Sting na novú sezónu v juniorskej lige. Pred pár dňami však dostal zaujímavú ponuku, ktorá ho milo prekvapila. „Po jednom z tréningov som si našiel v mobile neprijaté hovory a následne som sa dozvedel, že ma klub Minnesota Wild pozýva na týždenný turnaj mladých nádejí, v rámci, ktorého budú aj dva zápasy proti St. Louis i Chicagu. Veľmi ma to potešilo a už sa tohto kempu neviem dočkať. Je to pre mňa veľká výzva a ďalšia dobrá škola pre moju kariéru,“ povedal pre Nový Čas syn trojnásobného slovenského majstra a víťaza KHL Romana Kukumberga st.

Na spomínanom turnaji nádejí sa v mužstve Minnesoty stretne aj s dvomi krajanmi – Maximom Čajkovičom a so Servácom Petrovským. „Áno, aj oni dostali pozvánky, takže si spolu zahráme. Už sa na chalanov teším,“ pokračoval mladý Roman, ktorý má pred sebou ešte jednu veľkú výzvu. „Ak by sa mi tento turnaj vydaril a zaujal by som výkonmi trénerov, tak ma môžu následne pozvať aj do hlavného kempu A-tímu Minnesoty pred štartom NHL. To by bola naozaj paráda,“ reagoval Kukumberg ml.

Dalibora Dvorského si v tohtoročnom drafte NHL vybral tím St. Louis Blues.
Zámorský expert vychválil dvoch slovenských útočníkov: Majú obrovský potenciál presadiť sa v NHL! Zobraziť článok

Chce prekonať otca

Cieľom juniorského reprezentanta Kukumberga ml. je zahrať si v budúcnosti v slávnej NHL. „Otec bol draftovaný Torontom a zahral si jednu sezónu na farme v AHL. Ja ho chcem prekonať a okúsiť aj najlepšiu ligu sveta,“ dodal slovenský útočník.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});