Španielka, Švajčiarka alebo Slovenka? Schmiedlovú vyzval tenisový miešanec!

Narodila sa vo švajčiarskom Bazileji ako jej veľký idol Roger Federer. Jej mama je však Španielka a otec Slovák! Reč je o talentovanej ...
  • Zdroj: TASR/AP

Narodila sa vo švajčiarskom Bazileji ako jej veľký idol Roger Federer. Jej mama je však Španielka a otec Slovák! Reč je o talentovanej tenistke Rebeke Masárovej (24), ktorá si v stredu na grandslamovom US Open zmerala sily so slovenským želiezkom v ohni Annou Karolínou Schmiedlovou (28) (0:2).

FOTOGALÉRIA: Schmiedlovú vyzval tenisový miešanec!

Príbeh Rebeky Masárovej je poriadne zamotaný. Svoje slovenské korene očividne nezaprie, keďže v priezvisku stále používa diakritiku, čo hneď evokuje jej pôvod. Do roku 2017 reprezentovala svoje rodné Švajčiarsko. Od roku 2018 však už hrá za Španielsko, za čo si vo Švajčiarsku vyslúžila obrovskú vlnu kritiky. Rebekina mama je totiž Španielka Maria Victoria Vieitesová, ktorá si vo Švajčiarsku vzala za manžela lekára zo Slovenska Petra Masára.

„Doma hovoríme po španielsky, dodržiavame španielske tradície. Samozrejme, mám rada Švajčiarsko, ale cítim sa viac Španielka. Svoje pocity si nevyberáte,“ hovorila v nedávnom rozhovore Masárová. „Je naozaj ťažké povedať, odkiaľ vlastne som. Najradšej by som povedala iba, že som z Európy. Môj otec je Slovák, takže som už na Slovensku bola, ale je to dávno. Som teda spolovice Slovenka,“ netajila sa zase pred pár rokmi v rozhovore počas turnaja v Trnave.

V 2. kole na prestížnom grandslamovom turnaji US Open nastúpila Masárová, ktorá vyradila ôsmu nasadenú Grékyňu Mariu Sakkariovú, práve proti našej jedinej ženskej zástupkyni v pavúku Anne Karolíne Schmiedlovej.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});