Trenčín opúšťa talentovaný florbalista: Prestup do Bohemians za 30 000 eur!?

Florbalový prestup sezóny! Po takmer trinástich rokoch strávených v tíme ŠK 1.FBC Trenčín opúšťa klub najlepší hráč uplynulých dvoch ...
  • Zdroj: anc

Florbalový prestup sezóny! Po takmer trinástich rokoch strávených v tíme ŠK 1.FBC Trenčín opúšťa klub najlepší hráč uplynulých dvoch ročníkov extraligy Tomáš Kvasnica (20).

Talentovaný slovenský reprezentant mieri do českého superligového tímu FbŠ Bohemians Praha, kde podpísal trojročný kontrakt a suma za jeho prestup je úctyhodná.

V drese pražských „klokanov“ sa stretne so svojím výborným kamarátom, s bývalým spoluhráčom a reprezentačným kolegom Samuelom Virgom. Kvasnica v extraligovom tíme mužov stihol odohrať 85 súťažných stretnutí, v ktorých nazbieral 255 kanadských bodov. Prispel k zisku troch mužských majstrovských titulov (2020, 2022, 2023) a zahral si na dvoch MS (Fínsko 2020 a Švajčiarsko 2022).

„Po uplynulej sezóne som oslovil svojho agenta Miroslava Ságu, že by som mal záujem zmeniť svoje pôsobisko a posunúť sa ďalej do inej, zahraničnej ligy. Po viacerých rokovaniach som bol oboznámený s tromi ponukami z českej Superligy. Záujem bol aj zo švajčiarskej NLA a následne prišiel draft od fínskeho Happee. V závere júla som sa už rozhodoval len medzi dvoma ponukami z Churu a Bohemky. Rokovania sa naťahovali, ale nakoniec padlo moje rozhodnutie. Prestupujem do silného klubu FbŠ Bohemians. Dosť zavážila aj osobnosť trénera Michala Jedličku, ktorý mal o mňa záujem už pred štyrmi rokmi. Nakoniec sa to podarilo, z čoho sa úprimne teším,“ objasnil detaily prestupu Kvasnica.

Keďže odišiel do zahraničia a mal podpísanú platnú zmluvu s materským klubom ešte na rok, muselo dôjsť k obojstrannej dohode klubov o prestupovej sume za hráča. Tá sa mala podľa informácií Nového Času pohybovať okolo 30-tisíc eur! „Odišiel od nás hráč, ktorý nám bude chýbať nielen na ihrisku, ale aj ako človek. Tomáš je neskutočný klubista, ale bolo nám jasné, že prerástol úroveň slovenskej extraligy. Umožnili sme mu preto posunúť sa vyššie, aj keď bol u nás viazaný hráčskou zmluvou,“ komentoval prestup športový riaditeľ ŠK 1.FBC Trenčín Ivan Piovarči.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});