Ledeckú delilo od medaily iba 13 stotín sekundy, Volko aj Forsterová postúpili do semifinále

Na Svetových univerzitných hrách v čínskom Čcheng-tu sa vo štvrtok najviac darilo Slovákom v atletike.
  • Zdroj: TASR/AP

Na Svetových univerzitných hrách v čínskom Čcheng-tu sa vo štvrtok najviac darilo Slovákom v atletike.

Šprintérka Viktória Forsterová po stredajšom striebre na hladkej stovke postúpila na 100 m prekážok do piatkového semifinále, výkonom 13,11 s sa stala víťazkou druhého rozbehu, celkovo dosiahla tretí najlepší výkon zo všetkých 29 štartujúcich. V hre bol už aj Ján Volko, ktorý sa na 200 m dostal do semifinále, časom 20,96 s vyhral druhý rozbeh a o finále bude bojovať tiež v piatok. Jakub Nemec tiež na dvojstovke dosiahol čas 21,44 s a nedostal sa medzi šestnástku najlepších, od postupu do delilo 5 stotín sekundy.

Daniela Ledecká bola na 400 m prekážok blízko od medaily, no vo finále finišovala štvrtá výkonom 56,71 s. V Číne vo finále zlepšila vlastné tohtosezónne slovenské maximum o sedem desatín sekundy a od cenného kovu ju delilo iba 13 stotín sekundy. "Je to sklamanie, že som skončila štvrtá tesne za pódium. Dala som do toho všetko a je z toho sezónne maximum, čo ma teší. Neviem sa rozhodnúť, či prevláda sklamanie alebo radosť. Chcela som zabojovať o medailu, ale nevyšlo to," povedala Ledecká po finálovom behu.

V športovej gymnastike olympionička Barbora Mokošová sa prebojovala do osemčlenného finále na obľúbenej hrazde aj na kladine. V kvalifikácie hrazdy skončila piata výkonom 13,333 b., na kladine získala 12,433 bodu a obsadila jedenástu pozíciu, v redukovanom hodnotení sa však dostala do elitnej osmičky. V plaveckom bazéne Simon Kliment na 50 m znak (27,18 s) nepostúpil do semifinále, pred semifinálovými bránami zostala aj Sabia Kupčová na 200 m polohové preteky (2:21,83 s).

Na parížskej antuke prehral s nasadenou dvadsaťdvojkou Nemcom Alexandrom Zverevom.
Molčan končí vo štvrťfinále turnaja ATP v Kitzbüheli Zobraziť článok

V stolnom tenise Ema Labošová podľahla súperke z Thajska a nepostúpila do osemfinále, spolu so Simonou Horváthovou v osemfinále štvorhry nestačili na domáce Číňanky. Do osemfinále dvojhry mužov sa nedostal Daniel Oráč, ktorý podľahol domácemu zástupcovi. V štvorhre mužov sa do štvrťfinále nedostali Oráč s Jakubom Zelinkom, podľahli totiž súperom z Turecka.

V tenise duo Romana Čisovská, Lenka Stará prehralo vo štvrťfinále dvojhry žien s domácim párom a nebude bojovať o medailu. V šerme Gaia Cantucciová nepostúpila vo flerete žien zo skupiny, v korde mužov sa do vyraďovacej časti prebojovali Alex Vladimír Duducz aj Lukáš Jakub Johanides. Duducz však vypadol so súperom z Hongkongu a Johanides po triumfoch nad súpermi z Japonska, Saudskej Arábie a Talianska nastačil vo štvrťfinále na domáceho Číňana Siou Jü-chana.

V taekwonde si Gabriela Briškárová v kategórii do 53 kg poradila v prvom súboji so súperkou z Thajska, no vo štvrťfinále podľahla Španielke a napokon ju klasifikovali na piatej priečke. Basketbalistky SR v skupine o 9.-12. miesto podľahli Argentínčankám 80:86 a s turnajom sa rozlúčia súbojom o konečnú 11. pozíciu proti hráčkam z Taiwanu.

Na snímke smutné hráčky Nemecka.
Nemky senzačne vypadli, do osemfinále postúpili Kolumbia a Maroko Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});