Klopp vyzval federáciu: Obáva sa prestupového obdobia v Saudskej Arábii

Tréner futbalistov Liverpoolu Jürgen Klopp (56) vyzval futbalovú federáciu FIFA, aby sa zaoberala skutočnosťou, že prestupové obdobie ...
  • Zdroj: Northfoto

Tréner futbalistov Liverpoolu Jürgen Klopp (56) vyzval futbalovú federáciu FIFA, aby sa zaoberala skutočnosťou, že prestupové obdobie v Saudskej Arábii sa uzavrie až tri týždne po tom, ako vyprší termín pre prestupy v Európe.

FOTOGALÉRIA: Klopp

Obáva sa, že kluby v najlepších európskych ligách tak prídu o hráčov bez možnosti ich ešte nahradiť. Klopp to uviedol pri utorkovom stretnutí s novinármi v Singapure, kde dnes čaká jeho tím prípravné stretnutie proti Bayernu Mníchov.

Prestupové obdobie v anglickej Premier League sa uzavrie 1. septembra, čo je zároveň termín pre väčšinu popredných európskych súťaží. Kluby zo Saudi Pro League však môžu oproti tomu podpisovať zmluvy s hráčmi až do 20. septembra. "A vplyv Saudskej Arábie je v tejto chvíli naozaj masívny," poznamenal Klopp.

Na snímke futbalisti Slovana sa tešia po strelení úvodného gólu.
Dramatický záver na Tehelnom poli! Belasí si v Európe zaistili skupinovú fázu Zobraziť článok

Odliv hráčov za lukratívnymi podmienkami na Blízky východ nabral tento rok na sile. Do saudskoarabských klubov zamierila len z Liverpoolu trojica hráčov: kapitán Jordan Henderson, ďalší záložník Fabinho a útočník Roberto Firmino, ktorý už bol po konci kontraktu v slávnom anglickom klube voľným hráčom.

"Najhoršie na tom všetkom je, že v Saudskej Arábii je prestupové okno otvorené o tri týždne dlhšie. Ak je to pravda, tak to minimálne klubom v Európe veľmi nepomáha. UEFA alebo FIFA musia nájsť nejaké riešenia. Neviem v tejto chvíli presne, čo sa stane, ale už teraz to má na nás vplyv. Budeme sa s tým musieť naučiť žiť a vedieť sa s tým vyrovnať. Viacej ukáže čas," povedal Klopp.

Tréner Weiss žiada posily.
Slovan postupuje v Lige majstrov, tréner Weiss môže vylepšiť káder: Klub zarobil milióny na posily Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});