Dramatický záver na Tehelnom poli! Belasí si v Európe zaistili skupinovú fázu

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov.
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov.

FOTOGALÉRIA: Slovan - Zrinjski Mostar

Slovenský šampión po víťazstve 1:0 na pôde HŠK Zrinjski Mostar remizoval v utorňajšej domácej odvete 2. predkola so súperom z Bosny a Hercegoviny 2:2. Zabezpečil si tak najmenej desať ďalších zápasov na medzinárodnej scéne. Už teraz má istú účasť minimálne v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy.

V 3. predkole LM sa Slovan stretne s lepším z dvojice Šeriff Tiraspoľ - Maccabi Haifa. Prvý duel odohrajú "belasí" 9. augusta doma, odveta v Moldavsku alebo v Izraeli je na programe 15. augusta.

odveta 2. predkola Ligy majstrov:
ŠK Slovan Bratislava - HŠK Zrinjski Mostar 2:2 (1:0)
Góly:
5. Čavrič, 66. Zuberu - 75. Barišič, 90.+3 Ivančič, ŽK: Weiss, Kucka, Savvidis - Memija, Barišič, Čuže, Bilbija, Ivančič. Rozhodovali: Pignard - Drouet, Coniglio (všetci Fr.), 20.498 divákov.
/prvý zápas: 1:0, ŠK Slovan postúpil do 3. predkola LM/

Slovan: Borjan - Pauschek, Kašia, Bajrič, Lovat - Savvidis, Kankava, Kucka - Zuberu (77. Marcelli), Čavrič (87. Abubakari), Weiss (77. Barseghjan)

Mostar: Marič - Čorluka, Barišič, Jakovljevič, Memija - Stanič (46. Ivančič), Čanadjija, Kožulj (46. Kiš) - Tičinovič (65. Jukič), Bilbija (73. Zlomislič), Čuže (65. Malekinušič)

Na snímke tréner Vladimír Weiss st. a hráči Slovana sa tešia po strelení gólu na 2:0.
ŠK Slovan - Zrinjski Mostar ONLINE: Slovan po remíze postupuje do ďalšieho kola Zobraziť článok

Slovan nastúpil na odvetu v silnejšom zložení, v akom hral v Mostare. Po vypršaní trestu za vylúčenie proti Swiftu Hesper sa do zostavy vrátil Kucka a po prekonaní virózy už bol k dispozícii kapitán Weiss.

Jednogólový náskok sa "belasí" pred fantastickou kulisou snažili od úvodných minút navýšiť a už v 5. minúte sa im to podarilo. Výborne kopnutý roh Lovata predĺžil Kucka na Čavriča, ktorý osamotený pri zadnej žrdi otvoril hlavou skóre - 1:0.

V 8. minúte napriahol z diaľky Lovat, Marič vyškriabal loptu na roh. Slovan kontroloval dianie na trávniku, súperovi len zriedkavo požičal loptu. Až v 28. minúte sa hostia prvýkrát dostali pred Borjana, po prihrávke Bilbiju však Čuže prekopol bránu. Zrinjski opticky vyrovnal hru v poli a krátko pred koncom prvého polčasu pohrozil strelou Čanadjiju, Borjan podržal svoj tím.

Mostar vstúpil do druhého polčasu s dvoma zmenami v zostave, na jeho hre sa však neprejavili. Hostia boli nervózni, fauly a hádky s rozhodcom im uberali na koncentrácii. V 57. minúte to mohol využiť Čavrič, ktorý ustál súboj s Barišičom, ale Marič mu prekazil gólovú radosť.

V 66. minúte sa už domáci presadili. Po priťuknutí od Weissa si Zuberu spracoval loptu na hranici šestnástky a nekompromisne ľavačkou nedal Maričovi šancu - 2:0. Odpoveď Mostaru mohla prísť okamžite, Kiš v dobrej pozícii však tesne prestrelil Borjanovu bránu.

Túto hrozbu nevzal Slovan vážne a v 75. minúte Barišič hlavičkou po rohu znížil - 2:1. Mostar vycítil šancu, aspoň na predĺženie však potreboval streliť ešte dva góly.

V nadstavenom čase Čanadjija napálil do žrde, od nej sa lopta odrazila k Ivančičovi a ten prekonal Borjana - 2:2. Z jasného zápasu Slovan spravil drámu, ale napokon v nervóznom závere udržal postupový výsledok.

hlasy po zápase /zdroj: RTVS/
Vladimír Weiss st., tréner Slovana:
"Postup do 3. predkola Ligy majstrov pred skvelou diváckou kulisou je výborný. Pokiaľ ide o záver zápasu, to sme my. Stačila malá nepozornosť a dostali sme dva góly. Mrzí ma žltá karta pre Vlada Weissa, ktorý nebude môcť nastúpiť v prvom dueli 3. predkola."

Aleksander Čavrič, strelec prvého gólu Slovana: "My vždy vyrobíme nejakú drámu, tak to bolo aj dnes. Znervózneli sme a inkasovali dva góly. Dôležité však je, že sme splnili náš cieľ a postúpili do 3. predkola. Pri mojom góle som mal aj šťastie, že ma našla lopta."

Poslankyňu NR SR priviezol na Tehelné pole kapitán Vladimír Weiss.
Na štadión ju priviezol kapitán Weiss: Romana Tabak podporuje Slovan z kotla! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});