Neuveriteľné privítanie: Vingegaarda čakali desaťtisíce ľudí

Dánsky cyklista Jonas Vingegaard prežil triumfálne privítanie v Kodani, kam ho po jeho nedávnej úspešnej obhajobe triumfu na Tour de ...

Dánsky cyklista Jonas Vingegaard prežil triumfálne privítanie v Kodani, kam ho po jeho nedávnej úspešnej obhajobe triumfu na Tour de France prišli pozdraviť desaťtisíce ľudí.

Fotogaléria

Dvadsaťšesťročný člen tímu Jumbo-Visma prechádzal centrom metropoly v otvorenom vozidle a stretol sa so starostom Kodane aj dánskou predsedníčkou vlády Mette Frederiksenovou.

 

 

"Boli to fantastické tri týždne. Veľa z vás mi fandilo. Cítil som, že mi v každej etape drží palce celé Dánsko, čo mi dodávalo energiu navyše," povedal Vingegaard fanúšikom na zaplnenom námestí z balkóna radnice.

 

 

Dánsky cyklista v nedeľu obhájil na Tour vlaňajšie prvenstvo, keď najväčšieho rivala Tadeje Pogačara zo Slovinska porazil o sedem a pol minúty.

V ďalších dňoch Vingegaard štartoval na kritériu v Belgicku a slávil triumf v holandskej centrále tímu Jumbo-Visma. Vo štvrtok ho privítajú doma v meste Glyngöre v Západnom Jutsku, kde sa očakáva až 25.000 ľudí.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});