Slováci zverejnili nomináciu na Hlinka Gretzky Cup: Trio hráčov s ročníkom narodenia 2007

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cup (HGC) je 24 hráčov, vrátane troch s ročníkom narodenia ...
  • Zdroj: SZĽH/Tomáš Lengyel

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cup (HGC) je 24 hráčov, vrátane troch s ročníkom narodenia 2007.

Sú nimi obranca Luka Radivojevič a útočníci Ján Chovan a Tobias Tomík. Menoslov s tromi brankármi, ôsmimi obrancami a trinástimi útočníkmi vzišiel zo širšieho 44-členného kádra, ktorí mali tréneri k dispozícii počas uplynulého týždňa spoločnej prípravy, v ktorom absolvovali aj modelované zápasy. O nominácii SR informoval web hockeyslovakia.sk

"Nie je to príjemné ani pre trénera, ani pre hráča. Ide o ťažkú voľbu, ktorú musíme vykonať na základe kvality potrebnej v jednotlivých formáciách. Rozhodnutie sme urobili spolu s celým trénerským štábom v prospech tímu. Chceme byť čo najviac konkurencieschopní,“ povedal pre hockeyslovakia.sk asistent hlavného trénera Dendisa Michal Dostál.

Slovenskí mladíci sa na prestížny turnaj začali spoločne pripravovať od pondelka 17. júla v Trenčíne. V závere druhého týždňa prípravy sa v sobotu 29. augusta stretnú s tímom USA. HGC štartuje v pondelok 31. júla. Každý tím môže na turnajovú súpisku zaradiť 24 mien a trénerský štáb sa rozhodol sfinalizovať káder už pred druhým blokom prípravy.

"Je to najmä z dôvodu kvalitného tréningového procesu a čo najlepšej tímovej identity či súdržnosti kolektívu. Už teraz sme si vybrali hráčov, ktorých pokladáme v tomto momente za najlepších. Ide síce o finálnu nomináciu, avšak ostatným chlapcom sme povedali, aby sa pripravovali naďalej a boli nachystaní v prípade, že by niekto z tímu vypadol zo zdravotných dôvodov,“ povedal Michal Dostál.

Nominácia SR 18 na výcvikový tábor v Trenčíne a prípravný zápas pred Hlinka Gretzky Cupom (24. - 29. júla):

brankári: Sebastián Bodnár (HC Košice), Richard Rafaj (Dukla Trenčín), Martin Haronik (Nyköpings/Švéd.)

obrancovia: Andrej Fabuš, Fabian Andrej Ličko, Maxim Petráš (všetci Slovan Bratislava), Áron Meszároš (HO Hamikovo Hamuliakovo), Adam Beluško (HC Košice), Samuel Kupec (Dukla Trenčín), Samuel Húževka (Vlci Žilina-mládež), Luka Radivojevič (Örebro/Švéd.)

útočníci: Jakub Mikulec (Slovan Bratislava), Martin Rudolf Liška (HO Hamikovo Hamuliakovo), Theo Kiss, Michal Liščinský (obaja HC Košice), Pavol Prokopovič (HK Dukla Michalovce-mládež), Tomáš Pobežal (HK Nitra), Michal Feranec, Ondrej Maruna, Tobias Tomík (obaja Dukla Trenčín), Andrej Tomašec (Vlci Žilina-mládež), Ján Chovan (Tappara Tampere/Fín.), Tobias Pitka (Green Bay Gamblers/USA), Alex Miroslav Zálešák (MoDo Hockey/Švéd.)

Realizačný tím:

Manažér: Branislav Varga, hlavný tréner: Martin Dendis, asistenti trénera: Michal Dostál, Andrej Kmeč, tréner brankárov: Adam Štepanovský, konzultant: Ivan Feneš, videoanalytik: Richard Matejka

Marián Hossa chystá v auguste rozlúčku s kariérou.
Hossova rozlúčka nabitá hviezdami: Príde stále aktívny Slovák z NHL aj legenda Chicaga! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});