Martin Hujsa má pred sebou 27. sezónu medzi mužmi: Dôchodok? Nebláznite, ešte ma to baví!

Tomu sa povie láska k športu! Bývalý reprezentačný útočník a dvojnásobný slovenský majster Martin Hujsa oznámil pred pár dňami, že bude ...
  • Zdroj: facebook/ hkskalica, tasr, archív M.H

Tomu sa povie láska k športu! Bývalý reprezentačný útočník a dvojnásobný slovenský majster Martin Hujsa oznámil pred pár dňami, že bude pokračovať vo svojej kariére v drese Skalice. Nič by na tom nebolo čudné, keby nemal 43 rokov a pred sebou neuveriteľnú 27. sezónu medzi mužmi. Denníku Nový Čas prezradil recept na dlhovekosť.

FOTOGALÉRIA: Martin Hujsa má pred sebou 27. sezónu medzi mužmi

Odchovanec skalického hokeja Martin Hujsa patrí rozhodne medzi najstarších hráčov, ktorí stále brázdia na profi scéne slovenské hokejové klziská. Na otázku, či už neuvažoval ísť do športového dôchodku, odvetil: „Dôchodok? Nebláznite, stále ma hokej baví a cítim sa po zdravotnej i po kondičnej stránke stále fit. Po každej sezóne si to vyhodnocujem a keď vidím, že stále stíham s mladšími, tak nemám dôvod končiť. A tak sa to stalo aj teraz. Preto som sa rozhodol, že potiahnem aj ďalšiu sezónu,“ povedal pre náš denník veterán Hujsa, ktorého si v skalickej kabíne spoluhráči doberajú. „Tak to je jasné, podpichovačky patria k športu. Hovoria mi dedko, veterán, ale ja im to vraciam, že môžem byť ich otec a majú sa čo učiť,“ pokračuje skúsený útočník, ktorý získal v minulosti tri tituly so Slovanom a trikrát vyhral aj kazašskú ligu s Pavlodarom.

Jasná voľba

Nad inou ponukou, ako zostať v Skalici, ani neuvažoval. „To bola jediná a jasná voľba. Bývam pár kilometrov od Skalice, mám rodinu, takže iný klub ani neprichádzal do úvahy,“ povedal jasne Hujsa, ktorý vlani odohral za záhorský klub v prvej lige 44 duelov v základnej časti a nazbieral slušných 31 bodov za 12 gólov a 19 nahrávok.

Švédsky obranca Jens Olsson (vľavo) bol v sezóne 2022/2023 oporou defenzívy HC Košice.
Úradujúci majster oznámil meno ďalšej posily: Košičania už naplnili limit legionárov Zobraziť článok

Pivko či vínko neuškodí

A dokedy plánuje potiahnuť svoju kariéru? „To sa nedá takto dopredu povedať. Idem sezónu po sezóne a ako som povedal, potom si to vždy vyhodnotím. Dôležité je aj to, že treba mať šťastie a vyhýbať sa zraneniam. A mne sa vyhýbajú. Navyše sa treba dobre starať o svoje telo a regenerovať. A určite nejaké pivko či pohárik vínka neuškodia,“ doplnil s úsmevom Hujsa.

Martin Hujsa

- má 43 rokov

- je útočník

- na konte má vyše 1 000 zápasov i 1 000 bodov

- debutoval medzi mužmi v sezóne 1997/98

- má 3 slovenské a 3 kazašské tituly

- má bronz z MS do 20 rokov

- pôsobil aj v Česku, Francúzsku či Kazachstane

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});