Weiss ml. po postupe Slovana: Cítil som, že budem kopať penaltu

Bol mužom zápasu! Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do 2. predkola Ligy majstrov. Belasí zvíťazili v odvete 1. predkola na Stade ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Bol mužom zápasu! Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do 2. predkola Ligy majstrov. Belasí zvíťazili v odvete 1. predkola na Stade de Luxembourg nad domácim majstrom FC Swift Hesper 2:0.

FOTOGALÉRIA: Slovan zvládol súboj na pôde Swiftu: Víťazstvo zariadil kapitán Weiss

Triumf slovenského šampióna zariadil dvoma gólmi z pokutových kopov kapitán Vladimír Weiss ml. Slovan v ďalšom priebehu zabojuje o postup proti HŠK Zrinskij Mostar z Bosny a Hercegoviny.

Na snímke gólová radosť Vlada Weissa.
Slovan zvládol súboj na pôde Swiftu: Víťazstvo zariadil kapitán Weiss Zobraziť článok

V druhom polčase kopal dvakrát pokutový kop Slovan a v oboch prípadoch sa Weiss nemýlil. V 55. minúte premenil prvú penaltu "panenkovským" spôsobom a o sedem minút neskôr nedal Dupiremu šancu prudkou strelou. Slovan v súčte oboch duelov vyhral 3:1. Už o týždeň sa stretne v úvodnom stretnutí 2. predkola s Mostarom.

Na snímke v popredí hráč Slovana Vladimír Weiss ml. strieľa panenkovský gól z penalty v odvetnom zápase 1. predkola  Ligy majstrov FC Swift Hesper - ŠK Slovan Bratislava v Luxemburgu
FC Swift Hesperange - Slovan ONLINE: Slovenský majster zvíťazil a je v druhom predkole! Zobraziť článok

"Penaltu, ktorú som spôsobil, mohol, aj nemusel rozhodca odpískať. Ja som sa odrážal do behu a on mi tam dal nohu, ja som mu na ňu stúpil. Kontakt tam bol, ale nemyslím si, že to bolo na žltú kartu. Pred zápasom som cítil, že budem kopať penaltu. Písal som kamarátovi, že dám gól z penalty a kopnem ´Panenku´. Pred zápasom bol najdôležitejší postup, čo sme splnili," povedal po zápase pre RTVS Vladimír Weiss ml.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});