Slávna žrdkárka Jelena Isinbajevová: Vrátila hodnosť majorky a emigrovala z Ruska?

Zutekala do zahraničia s požehnaním Putinovho režimu? Jedna z najznámejších ruských atlétok Jelena Isinbajevová (41) sa podľa posledných ...
  • Zdroj: fb/E. Isibayeva

Zutekala do zahraničia s požehnaním Putinovho režimu? Jedna z najznámejších ruských atlétok Jelena Isinbajevová (41) sa podľa posledných správ rozhodla pre život v Španielsku. Situácia v krajine, ktorá vojensky napadla susednú Ukrajinu, nie je vôbec ružová.

FOTOGALÉRIA: Jelena Isinbajevová

Pre vedenie Kremľa by však bola strata majorky armády prehrou najmä na fronte propagandy.

Rodáčka z Volgogradu je dvojnásobná olympijská víťazka a sedemnásobná majsterka sveta v skoku o žrdi. V minulosti sa často objavovala po boku a v družných debatách s prezidentom Vladimirom Putinom, podporovala ho vo voľbách v roku 2012 a tiež mu verejne blahoželala k narodeninám na svojom profile na sociálnych sieťach.

Na snímke vpravo hráč Slovana Alexandar Čavrič a vľavo hráč luxemburského FC Swift Hesper Cedric Sacras.
Čavrič prehovoril po postupe o svojej budúcnosti v Slovane: Predajú ho belasí pod cenu? Zobraziť článok

Okrem toho si ako členka armádneho klubu CSKA Moskva vyslúžila množstvo povýšení - v rámci armádnej hierarchie to dotiahla až na hodnosť majorky, do ktorej ju povýšil sám minister obrany Sergej Šojgu! O to väčší rozruch vzbudila správa portálu El Digital Sur, podľa ktorého Isinbajevová vrátila svoje vojenské hodnosti a presťahovala sa do luxusnej nehnuteľnosti na Kanárskych ostrovoch.

Adam si užil dovolenku s rodinou naplno!
Adam Sýkora si po rokoch užil relax s rodinou: Šantil na mori a jazdil na ťave! Zobraziť článok

Neoficiálne zdroje však upresňujú, že tieto kroky boli požehnané zo strany vedenia štátu aj armády za „predchádzajúce zásluhy“.

K informáciám sa už stihla vyjadriť aj športovkyňa. Obracia sa na svojich priateľov a fanúšikov, aby publikovaným informáciám neverili.

K oslavám Spartaka Trnava prispela aj známa trnavská kapela Hudba z Marsu, ktorá klubu zložila pieseň. Vo videoklipe si muzikantov zahrali priamo hráči.
Trnavský Spartak má k storočnici novú pieseň: V novom videoklipe hrali futbalisti Zobraziť článok

„Žijem tam, kde pracujem, jem, čo mám rada, hovorím s tými, ktorých si cením a rešpektujem. Vždy budem veriť v to najlepšie, čo je v ľuďoch, aj keď do mňa hádžu kameňom. A to všetko teraz len preto, že niekto niekde niečo povedal a vytiahol k tomu fotografiu spred 10 rokov, čo už dnes vôbec nezodpovedá realite,“ ohradila sa proti zverejneným informáciám, ale ich obsah ani priamo nepoprela.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});