Kmotrík ml. prehovoril o odchode Čavriča: Slovan čaká veľká neznáma, Weiss nemá žiadne obavy

Ciele futbalového Slovana Bratislava zostávajú rovnaké aj v nadchádzajúcej sezóne - obhajoba titulu a čo najväčší úspech v európskych ...

Ciele futbalového Slovana Bratislava zostávajú rovnaké aj v nadchádzajúcej sezóne - obhajoba titulu a čo najväčší úspech v európskych súťažiach.

Fotogaléria

Ročník sa pre klub začne už v stredu domácim zápasom 1. predkola LM proti luxemburskému majstrovi Swift Hesperange.

"Ciele zostávajú nezmenené, ten hlavný je obhajoba majstrovského titulu. Chceme tiež dosiahnuť čo najväčší úspech na európskej scéne," uviedol na utorňajšej tlačovej konferencii generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Slovan absolvoval v príprave štyri zápasy, všetky víťazné. Zdolal Universitateu Kluž (3:0), Olimpiju Ľubľana (2:1), Wislu Plock (2:0) i Rapid Bukurešť (4:1). Tím má za sebou aj sústredenia v Šamoríne a v Rakúsku. Podľa trénera Vladimíra Weissa st. bola príprava kvalitná, no krátka. Ovplyvnili ju aj absencie hráčov. "Príprava bola krátka, zajtra by bol tridsiaty deň. Mali sme vynikajúce podmienky, no ovplyvnili ju aj neskoré príchody hráčov a asociačný termín. Niektorí tak chýbali na tej kondične najnáročnejšej časti," uviedol Weiss st.

Stredajší súper jeho tímu hrá v Lige majstrov prvýkrát a nikdy sa nestretol ani s úradujúcim slovenským šampiónom. "Informácie sa nám zháňali ťažko. Klub bol uzavretý pre verejnosť, čo je na európskej scéne výnimka. Koncepčne sme vychádzali z tejto sezóny, kde zmenili systém. Pre nás je však podstatné naše mužstvo a naša hra," povedal ohľadom súpera tréner.

Srbský futbalista Sergej Milinkovič-Savič.
Lákavej ponuke neodolal: Saudskoarabský klub získal skúseného reprezentanta Zobraziť článok

Už v príprave mohol počítať s niekoľkými novými a staronovými hráčmi, najviac sa hovorilo o kanadskom brankárovi Milanovi Borjanovi. Skúsený hráč prišiel na ročné hosťovanie z Crvenej Zvezdy Belehrad. V predchádzajúcich týždňoch sa špekulovalo o jeho zdravotnom stave. "Milan si nepriniesol vážne zranenia, mal len nejaké problémy a normálne trénuje," povedal tréner na adresu nového brankára.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});