Peter Velits zanalyzoval šance Sagana na tohtoročnej Tour: Ako ho poznačil pád či alkoholový exces?!

Bývalý pretekár Peter Velits (38) sa stal vďaka svojej profesionalite a oddanosti cyklistike rešpektovanou osobnosťou nielen na Slovensku, ...

Bývalý pretekár Peter Velits (38) sa stal vďaka svojej profesionalite a oddanosti cyklistike rešpektovanou osobnosťou nielen na Slovensku, ale aj vo svete.

Fotogaléria

Jeho prínos k rozvoju cyklistického športu u nás je významný. Za sebou má viacero úspechov, ten azda najväčší dosiahol v roku 2010 na pretekoch Vuelta a Espaňa, kde obsadil 2. miesto.

Najslávnejšie preteky sveta Tour de France si dnes užíva v pozícii fanúšika či komentátora. V rozhovore pre Nový Čas Velits prehovoril o tom, čo možno očakávať na tohtoročnej Tour od Petra Sagana, o Tourminátorových tvrdých pádoch, ale aj poslednom alkoholovom škandále sedemnásobného držiteľa zeleného dresu.

Čo vás osobne teší na tohtoročnej edícii Tour najviac?

Keď sa pozrieme na trať, tak má dosť nezvyčajný tvar. Začalo sa v Bilbau, čo bolo úžasné, keďže Baskicko je krásna časť Španielska. Pre nás divákov to bolo skvelé, no pre pretekárov to bol asi dosť stres. Hlavne preto, lebo tvar Tour sa potom ťahá kvázi z juhozápadu na severovýchod a potom už len rýchlo do Paríža. Bude to úplne iná dynamika, na čo sa ja osobne teším.

ZVYKNUTÝ TRPIEŤ: Sagan si v sedle prechádzal náročnými situáciami už mladom veku.
Tourminátor otvoril svoje súkromie a ukázal unikátne zábery z detstva: Saganova spoveď pred Tour! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});