Peter Velits zanalyzoval šance Sagana na tohtoročnej Tour: Ako ho poznačil pád či alkoholový exces?!

Bývalý pretekár Peter Velits (38) sa stal vďaka svojej profesionalite a oddanosti cyklistike rešpektovanou osobnosťou nielen na Slovensku, ...

Bývalý pretekár Peter Velits (38) sa stal vďaka svojej profesionalite a oddanosti cyklistike rešpektovanou osobnosťou nielen na Slovensku, ale aj vo svete.

Fotogaléria

Patrí Peter Sagan aspoň medzi širších favoritov na zelený dres?

Veľmi záleží od Petra, ako je nastavený v hlave, keď nebude chcieť ísť po zelenom drese, tak sa bude určite sústrediť na jednotlivé etapy a vyhrať aspoň jednu z nich. Keby sa rozhodol ísť na zelený dres, tak to bude mať medzi mladými chlapcami neskutočne ťažké. To sme videli aj minulý rok...

Sám Sagan tvrdí, že nás čaká najťažšia Tour za posledných 20 - 30 rokov...

Peťo to má určite naštudované lepšie ako ja. Bude dosť záležať aj na ostatných cyklistoch, ako budú nastavení oni.

Na národných majstrovstvách v Tlmačoch navyše utrpel drsný pád...

Podľa všetkého to vyzerá, že utrpel „len“ odreniny. Začínať Tour de France s odreninami a byť dobitý už hneď na začiatku, určite tiež nie je nič príjemné. Je to ale súčasť cyklistiky, my pretekári sme na to zvyknutí.

Peter Sagan so synom Marlonom.
Sagana vysmial vlastný syn: Prezradil, čo žiadal od Marlona Zobraziť článok

Viete povedať, čo sa tam vlastne stalo a kto ten pád zavinil?

Ideálne by boli zábery zhora, z vrtuľníka, ktoré asi nemáme. Takto sa ťažko usudzuje, čo sa vlastne udialo, kto spravil chybu alebo možno nejaký zlý pohyb. Ukazovať na niekoho prstom, kto za ten pád môže, to nám zrejme vôbec neprináleží.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk