Najlepšia slovenská biatlonistka prerušuje kariéru: TOTO oznámila fanúšikom!

Fanúšikov prekvapila na sociálnych sieťach. Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková (30) sa v stredu večer spoločne s manželom ...
  • Zdroj: TASR - Ján Krošlák

Fanúšikov prekvapila na sociálnych sieťach. Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková (30) sa v stredu večer spoločne s manželom a bývalým chodcom Milošom Bátovským (44) podelila o radostnú novinu. Prvýkrát bude mamou! To zároveň znamená, že od vrcholového športu si na istý čas oddýchne.

FOTOGALÉRIA: Najlepšia slovenská biatlonistka prerušuje kariéru

Rodáčka z Brezna bola po konci kariéry Anastasie Kuzminovej najlepšou slovenskou biatlonistkou vo FIS Svetovom pohári. Toto žezlo po nej ale teraz bude musieť prebrať niekto iný. Bátovskú Fialkovú čaká životná zmena, pri ktorej pôjde šport na druhú koľaj. Ako však uviedla v popise príspevku na sociálnych sieťach, na túto novú etapu sa spoločne s manželom nesmierne teší. 

Ostrieľaná Bátovská Fialková štartovala na troch zimných olympijských hrách - Soči 2014, Pjongčang 2018 a Peking 2022. Jej najlepším výsledkom je 5. priečka vo vytrvalostných individuálnych pretekoch na 15 km v Pjongčangu. Po Pekingu, kde v stíhačke obsadila pekné 10. miesto, sa dlhšie rozhodovala o svojej športovej budúcnosti. Napokon sa rozhodla pokračovať v kariére. Teraz na ňu ale čaká rola matky.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});