Infarktový záver v zámorskej NBA! Boston vďaka košu s klaksónom živí nádej na historický úspech

Basketbalisti Bostonu Celtics si vo finále Východnej konferencie play-off NBA vynútili rozhodujúci siedmy zápas.
  • Zdroj: TASR/AP

Basketbalisti Bostonu Celtics si vo finále Východnej konferencie play-off NBA vynútili rozhodujúci siedmy zápas.

V šiestom stretnutí vyhrali na palubovke Miami Heat 104:103 úspešným pokusom Derricka Whitea v poslednej sekunde stretnutia. Stav na zápasy tak vyrovnali na 3:3 a môžu sa stať prvým tímom v histórii, ktorý vo vyraďovačke NBA otočí sériu z 0:3. O súperovi Denveru vo finále sa definitívne rozhodne v noci na utorok o 2.30 SELČ v Bostone.

FOTOGALÉRIA: 6. zápas: Miami Heat - Boston Celtics

Celtics sú iba štvrtý tím v histórii zámorskej basketbalovej profiligy, ktorý vyrovnal stav série z 0:3 na 3:3. Dokonalý obrat sa však ešte nikomu nepodaril. Boston má ale teraz všetky tromfy vo svojich rukách. Rozhodujúci siedmy zápas hrá pred vlastnými fanúšikmi a po troch víťazstvách v rade má aj enormnú psychickú výhodu. 

Miami bolo pritom v závere šiesteho duelu len kúsok od postupu, keď tri sekundy pred koncom Al Horford fauloval domáceho Jimmyho Butlera pri streleckom pokuse za tri body a ten úspešnými trestnými hodmi dostal svoj tím do najtesnejšieho náskoku.

Mikael Jordan a jeho typický vyplazený jazyk z čias, keď hviezdil v NBA.
Michael Jordan si kupuje luxusné žihadlo: Vysolí zaň milióny! Zobraziť článok

V poslednej sekunde však White otočil skóre, keď doskočil nevydarenú trojku Marcusa Smarta. Rozhodcovia museli situáciu s časom ešte posúdiť na videu, no kôš uznali. „Dostala sa ku mne lopta, tak som skúsil vystreliť a padlo to tam. Som nesmierne šťastný, sezóna sa pre nás takmer skončila. Bolo to tesné," smial sa White. Stal sa po Michaelovi Jordanovi druhým hráčom histórie NBA s rozhodujúcom košom v poslednej sekunde zápasu, v ktorom jeho tímu hrozilo vyradenie z play-off.

Najlepší strelec zápasu bol Jayson Tatum z Bostonu s 31 bodmi, jeho spoluhráč Jaylen Brown dal 26 a Marcus Smart 21. V drese Miami si Butler pripísal 24 bodov a Caleb Martin pridal 21.

Carmelo Anthony prežil najlepšie roky v Denveri Nuggets a New Yorku Knicks.
Rozhodnutie, ktoré sa nerodilo ľahko: Deviaty najlepší strelec v histórii NBA rozosmutnil fanúšikov Zobraziť článok

NBA - Východná konferencia, finále - 6. zápas:

Miami Heat - Boston Celtics 103:104
/stav série: 3:3/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});