Slovenský tím čaká ostrý štart do svetového šampionátu: Zdolajú Čechov po 11 rokoch!

Celé Slovensko je opäť na nohách! Práve dnes totiž štartuje v lotyšskej Rige a vo fínskom Tampere svetový šampionát v hokeji. Slovenský ...

Celé Slovensko je opäť na nohách! Práve dnes totiž štartuje v lotyšskej Rige a vo fínskom Tampere svetový šampionát v hokeji. Slovenský tím čaká vstup do turnaja ako remeň.

Fotogaléria

Naši hráči si v úvodnom vystúpení zmerajú v derby sily proti Česku. Tohto protivníka sme naposledy zdolali na MS poriadne dávno, a to v roku 2012 v semifinále 3:1. Jediným pamätníkom zo súčasného kádra je útočník Libor Hudáček (32), ktorý by bol veľmi rád, keby sme po dlhých rokoch zlomili negatívnu bilanciu a vstúpili do šampionátu víťazstvom.

Slovenský výber tretíkrát v histórii odohrá úvodný zápas na MS proti susedom z Česka. V roku 2014 v Bielorusku i 2018 v Dánsku sme zakaždým prehrali 2:3 po predĺžení. „Máme im čo vracať, takže bolo by fajn, keby sme teraz vyhrali a úspešne odštartovali turnaj,“ vyjadril sa obranca Adam Jánošík.

Pamätník Hudáček

Zverenci trénera Craiga Ramsayho sa v dejisku šampionátu nachádzajú od stredy a majú pred prvým duelom v nohách už dva tréningy. „Všetko je zatiaľ super, už sa nevieme dočkať prvého zápasu. Všetci v kabíne sme ,nažhavení‘ a pripravení nechať na ľade všetko,“ reagoval útočník Libor Hudáček, ktorý si ako jediný zo súčasného kádra pamätá posledný triumf nad Čechmi na MS v roku 2012 v helsinskom semifinále 3:1.

Na snímke tréner českej hokejovej reprezentácie Karl Jalonen.
Smejkal proti Slovákom nastúpi, meno brankára tréneri Česka tajili Zobraziť článok

„Dostal som už pár správ ohľadne toho zápasu a bolo by pekné, keby sa mi s touto partiou podarilo Čechov opäť zdolať a zažiť zase pekné momenty,“ doplnil Libor.

Na tréningy chodia ako školáci

Nestalo sa to na majstrovstvách sveta prvýkrát, ale aj tak to viacerých prekvapilo. Hokejové reprezentácie vrátane slovenského národného mužstva musia v dejisku B-skupiny v lotyšskej Rige cestovať na tréningy z hlavnej Riga arény do menšieho zimáku Daugava autobusom.

A to v plnom výstroji! Cítia sa doslova ako školáci. Cesta im trvá takmer 20 minút a aspoň tak môžu chalani trošku spoznať metropolu Lotyšska. „Už som to zažil v minulosti na MS, takže ma to až tak neprekvapilo. Všetci máme podmienky rovnaké, takže tak to treba brať,“ vyjadril sa útočník Libor Hudáček a krídelník Miloš Kelemen ho doplnil: „Cesta v autobuse nám ubehne rýchlo, pretože sa rozprávame a je tam aj zábava.“

Craig Ramsay priznal, že tento rok bolo skladanie kádra nesmierne náročné.
Tréner Ramsay priznal, že zložiť tím na MS bolo extrémne náročné: Kto môže nahradiť Slafkovského? Zobraziť článok

Predpokladaná zostava SR

Hlavaj (Škorvánek)

Koch - Kňažko

Pánik - Hrivík - Kelemen

Rosandič – Jánošík

Hudáček - Cehlárik - Sukeľ

Ivan – Grman

Regenda - Tamáši - Chromiak

Gajdoš - Mudrák

Okuliar - Čacho - Lantoši

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});