Lobotka napodobnil Dubovského či Pekaríka, tréner Neapola: Titul je aj Maradonova zásluha

Futbalisti SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom (28) oslavujú zisk ligového titulu, prvého pre klub spod Vezuvu ...

Futbalisti SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom (28) oslavujú zisk ligového titulu, prvého pre klub spod Vezuvu po dlhých 33 rokoch.

Fotogaléria

Majstrovské oslavy prepukli hneď po konci štvrtkového zápasu na ihrisku Udinese, kde si "Partenopei" zaistili v predstihu scudetto remízou 1:1. Súčasná generácia SSC tak nadviazala na výkony slávneho tímu okolo Diega Maradonu, ktorý triumfoval v Serii A v rokoch 1987 a 1990. Podľa trénera Luciana Spallettiho vďačí mužstvo za tento úspech aj nebeskej pomoci legendárneho Argentínčana.

"Fanúšikovia Neapola milujú Maradonu, pamätajú si jeho hru. Pre Neapol je boh. Pravdepodobne aj s jeho pomocou sme dosiahli tento úspech. Je to aj jeho zásluha," povedal Spalletti pre DAZN. "Vidieť Neapolčanov šťastných, usmievajúcich sa, to je tá najväčšia emócia. Sú to oni, kto prenášajú radosť na mňa," dodal dojatý kouč. Vo veku 64 rokov sa stal najstarším trénerom, ktorý vyhral taliansku ligu. Navyše s veľkým predstihom, SSC vystúpil na trón už päť kôl pred koncom sezóny. Na čele tabuľky má pred druhým Laziom Rím nedostihnuteľný šestnásťbodový náskok.

Spalletti potreboval na titul iba dve sezóny od nástupu do funkcie: "Považoval som za povinnosť vrátiť do Neapola titul. Aj vzhľadom na slávnych trénerov, ktorí tu boli predo mnou. Benitez, Ancelotti, Sarri. Čo som mohol urobiť iné, ako vyhrať scudetto? Nemal som žiadnu inú možnosť. Tento titul venujem hráčom, ktorí si zaslúžili tieto radostné chvíle, a, samozrejme, všetkým fanúšikom. Neapol - toto je pre teba."

Fanúšikovia SSC Neapol oslavujú v uliciach majstrovský titul.
Oslavy v Neapole sa vymkli kontrole: Tragická smrť v uliciach! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});