Lobotka napodobnil Dubovského či Pekaríka, tréner Neapola: Titul je aj Maradonova zásluha

Futbalisti SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom (28) oslavujú zisk ligového titulu, prvého pre klub spod Vezuvu ...

Futbalisti SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom (28) oslavujú zisk ligového titulu, prvého pre klub spod Vezuvu po dlhých 33 rokoch.

Fotogaléria

Špeciálne chvíle prežíval obranca Giovanni di Lorenzo, ktorý doviedol tím k titulu ako prvý kapitán po legendárnom Maradonovi. "Byť porovnávaný s ním, byť kapitán tímu po Maradonovi, zdvihnúť nad hlavu pohár - jednoducho nemám slov. Samozrejme, toto nie je len môj titul, patrí každému hráčovi a ľuďom, ktorí pracovali na tom, aby sa nám splnil náš sen," citovala di Lorenza agentúra AFP.

Obrovskú radosť prežíval aj Victor Osimhen, najlepší ligový kanonier a autor jediného gólu SSC na ihrisku Udinese. "Je to úžasný pocit. Dlhé roky som čakal na tento moment. Dokázali sme priniesť obyvateľom Neapola vytúžené scudetto, na čo nikdy do smrti nezabudnem. Tento moment sa navždy zapíše do našich sŕdc," vyznal sa nigérijský útočník.

Zisk titulu oslavoval aj slovenský reprezentant Stanislav Lobotka, ktorý odohral za Neapol celý zápas. Stal sa štvrtým Slovákom v ére samostatnosti, ktorý sa tešil z triumfu v niektorej z piatich elitných európskych líg (Anglicko, Španielsko, Taliansko, Nemecko, Francúzsko). Pred dvoma rokmi získal s Interom Miláno titul Milan Škriniar. Španielsku La Ligu sa v roku 1995 podarilo vyhrať Petrovi Dubovskému (Real Madrid) a nemeckú Bundesligu v roku 2009 Petrovi Pekaríkovi (VfL Wolfsburg).

Majiteľ SSC Aurelio De Laurentiis tvrdí, že titulom sa cesta nekončí. "Toto je iba začiatok niečoho, nie koniec. S trénerom Spallettim sa pokúsime tento úspech zopakovať. Ziskom titulu sme začali niečo budovať smerom do ďalších rokov. Keď som do klubu prišiel, povedal som, že bude trvať desať rokov, kým sa vrátime do pohárovej Európy. Svoj sľub som splnil. Rovnako to cítim aj po zisku titulu. Teraz je náš cieľ udržať si scudetto a vyhrať Ligu majstrov," vyhlásil.

Argentínsky futbalista Lionel Messi.
Messiho trápi ťažká dilema: Dostal ponuku, z ktorej sa vám zatočí hlava! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});