Exútočník belasých Tomáš Medveď pred derby Bratislava – Trnava v retro dresoch: Slovan môže získať všetko i nič!

To tu ešte nebolo! Futbalisti Slovana Bratislava a Spartaka Trnava narazia na seba dvakrát v priebehu troch dní.
  • Zdroj: loss.sk

To tu ešte nebolo! Futbalisti Slovana Bratislava a Spartaka Trnava narazia na seba dvakrát v priebehu troch dní.

FOTOGALÉRIA: Derby - Slovan - Spartak

Už dnes večer o 20.30 hod., v 7. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy na Tehelnom poli a v pondelok vo finále Slovenského pohára na štadióne Antona Malatinského. Dnešné derby, na ktoré nastúpia v retro dresoch, bude pre trest bez trnavských fanúšikov. Bývalý útočník Tomáš Medveď (49), ktorý získal so Slovanom jeden majstrovský titul, sa teší na atraktívny súboj.

Tretí Spartak Trnava je jazýčkom na váhach. V nedeľu zobral body vedúcej Dunajskej Strede. Môže ozbíjať aj druhý Slovan?

Jasné. Ide sa do finále. Úlohu zohrá psychika, vypätie, forma. Celá fazóna tímu môže padnúť na jednom góle. Slovan vyzerá vo finiši veľmi dobre. DAC si uvedomuje ťarchu možnosti získať historicky prvý titul. To mu bude zväzovať nohy. Hráči sa môžu rozklepať. V tomto je Slovan silnejší, má skúsenejší káder.

Neublíži ligovému derby fakt, že si obaja rivali dajú repete už v pondelok vo finále Slovenského pohára?

Môže to tak byť. Derby zápasy však bývajú vyhrotené. Každý sa na ne poctivo pripravuje vrátane fanúšikov. Vždy majú punc rivality a najväčšieho zápasu u nás. Nie je šťastné, že už po troch dňoch narazia na seba opäť. Ako poznám mentalitu hráčov, pôjdu do toho naplno a bez zbytočných špekulácií.

Nie je z pohľadu Slovana výhodnejšie vyhrať najvyššiu súťaž a kvalifikovať sa do Ligy majstrov ako uspieť v Slovenskom pohári?

Slovan musí vyhrať všetky zápasy, ak chce byť majstrom. Lenže čo keď mu ujdú obe trofeje? To by bol pre klub obrovský problém. Slovan môže vyhrať všetko, ale aj nič. Pre Trnavu je najdôležitejší zápas v pondelok, keď sa pokúsi obhájiť prvenstvo v domácom pohári.

V zákulisí sa šušká, že si to rivali podelia fifty-fifty: Slovan vyhrá ligový duel, Trnava zasa finále pohára...

Nadnesene povedané, každý kalkuluje s niečím - toto dajte nám, my si zoberieme toto. Neverím, že by sa chalani k tomu znížili. Každý má svoju hrdosť. Ide aj o prestíž. Vzájomná rivalita natoľko vtiahne hráčov do deja, že po pár minútach zabudnú na akékoľvek špekulácie.

Naposledy bolo na Tehelnom poli 4:1 pre Slovan. Čakáte gólovú úrodu aj teraz?

Pre divákov by to bolo super. Nemyslím si však, že padne až toľko gólov. Súperi si dajú pozor v obrane, keďže ani jeden z nich nemá v pláne prehrať. Slovan potrebuje na zisk titulu víťazstvo, Trnava zasa nechce sklamať svojich fanúšikov pred domácim finále.

Belasí majú v kádri výraznejšie individuality s väčšími skúsenosťami. Môže to rozhodnúť?

Vždy je dôležitá kvalita ofenzívy. Slovanisti sú ošľahaní zápasmi v európskych pohároch, čo v takýchto súbojoch zaváži. Môžu sa oprieť o Weissa, Čavriča, Kuca a ďalších. Naopak, Ristovski sa v Trnave stále nevie dostať do správnych koľají. Spartak potrebuje top strelca, inak nemôže konkurovať ostatným.

Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Dušan Kuciak.
Poľský klub Lechia Gdansk stopol nášho brankára Dušana Kuciaka: Suspendácia za kritiku Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});