Škriniar si po lekárskom zákroku už za Inter zrejme nezahrá: Ohrozí operácia milióny od PSG?

Rozhorčený Inter Miláno, Paris St. Germain tŕpne! Oba futbalové veľkokluby rozhneval zdravotný stav Milana Škriniara (28).
  • Zdroj: Northfoto

Rozhorčený Inter Miláno, Paris St. Germain tŕpne! Oba futbalové veľkokluby rozhneval zdravotný stav Milana Škriniara (28).

FOTOGALÉRIA: Milan Škriniar

Slovenský obranca talianskeho tímu sa v stredu podrobil endoskopickej operácii driekovej chrbtice. Zákrok bol nutný, aby sa zo zranenia nestal trvalejší a ťažšie riešiteľný problém. Rehabilitácia si vyžiada dlhší čas, z čoho nie sú nadšení najmä v Miláne. 

Kapitán našej reprezentácie sa zranil vo februárovom osemfinále Ligy majstrov proti FC Porto. V polovici marca nastúpil na desať minút odvety. Odvtedy sa už na trávniku neobjavil. V deň, keď Inter bojoval proti Benfike Lisabon o postup v miliónovej lige, Škriniar ležal na operačnom stole francúzskej športovej kliniky Mérignac.

„Posielam objatie spoluhráčom a chcem sa poďakovať za skvelý postup do semifinále. Po dohode s Interom som absolvoval operáciu, aby som sa mohol čo najskôr vrátiť. Nasledovať bude krátka rehabilitácia,“ napísal na sociálnej sieti.

Taliani sú naklonení verzii, že Škriniar si už dres Interu do konca sezóny neoblečie. Zotavovanie by malo podľa Sky Sport Italia trvať 30 - 40 dní. „Ak aj nie, načasovanie tejto situácie nie je pre Inter vôbec ideálne.“

Futbalista Milan Škriniar v drese Interu Miláno.
Ako najďalej sa dostali slovenskí futbalisti v Lige majstrov: Škriniar vyrovnal maximum Škrtela Zobraziť článok

Slovenský obranca, ktorému na San Siro vyprší zmluva 30. júna, bude s určitosťou chýbať v semifinále Ligy majstrov proti AC Miláno a aj jeho štart v prípadnom finále (10. júna) by bol ohrozený. Klubu sotva pomôže i vo finiši Serie A, kde sa nerazzurri snažia o návrat do prvej štvorky.

Zranením Škriniara je vážne znepokojený aj PSG, ktorý s ním v zime uzavrel predbežnú zmluvu. Klinika, na ktorej zákrok vykonali, má údajne silné väzby na parížsky klub. To by bol jasný náznak, že operácia sa uskutočnila na odporučenie lídra Ligue 1, ktorý sa chce vyhnúť dlhodobým problémom svojej letnej posily.

Podľa denníka Le Parisien by PSG mohol odstúpiť od svojho zámeru a zmluvu zrušiť. „Medzi Škriniarom a PSG to môže vybuchnúť. Skôr než klub pristúpi k jeho získaniu, chce mať istotu. Všetko bude závisieť od lekárskej prehliadky,“ napísal.

Rodák zo Žiaru nad Hronom je od zimy dohodnutý na prestupe do Paríža, kde má ročne zarábať 10 miliónov eur. Podmienkou je, aby bol fit. Pre zdravotné problémy už vynechal aj dva domáce zápasy slovenskej reprezentácie v kvalifikácii ME 2024 proti Luxembursku a Bosne a Hercegovine. S veľkou pravdepodobnosťou to dopadne rovnako aj v prípade dvoch júnových duelov na Islande a v Lichtenštajnsku.

Zverencov trénera Alberta Rusnáka st. posunulo do Argentíny víťazstvo nad Rakúskom na domácich ME.
Slováci spoznali súperov na MS do 20 rokov: V Argentíne proti týmto krajinám! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});