Aréna v Toronte bola chvíľu ticho: Černák dostal úder do hlavy a zápas nedohral

Hokejisti Tampy Bay vstúpili úspešne do play off zámorskej NHL. Finalista uplynulej sezóny vyhral v prvom dueli 1. kola na ľade Toronta ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Tampy Bay vstúpili úspešne do play off zámorskej NHL. Finalista uplynulej sezóny vyhral v prvom dueli 1. kola na ľade Toronta 7:3. Zápase v drese hostí nedohral slovenský obranca Erik Černák po faule Michaela Buntinga do oblasti hlavy v druhej tretine.

FOTOGALÉRIA: NHL

Hráči New Jersey v zostave s Tomášom Tatarom prehrali doma v prvom dueli série s New Yorkom Rangers 1:5, v bránke hostí dostal pred Jaroslavom Halákom prednosť Igor Šesťorkin.

Tampa viedla už po prvej tretine v Toronte o tri góly a hoci domáci ešte znížili na 2:3, záver druhej časti hry patril opäť tímu Lightning. Dva góly v ňom dosiahli hostia pri päťminútovom vylúčení Buntinga, ktorý dostal trest do konca zápasu za nedovolený úder do oblasti hlavy Černáka. Incident sa stal v 36. minúte a slovenský obranca sa už do hry nevrátil. Dovtedy stihol odohrať 9:36 min s jednou strelou, jedným hitom, tromi zblokovanými strelami a dvoma trestnými minútami.

 

 

Dva góly za Tampu zaznamenal Brayden Point, Nikita Kučerov a Corey Perry dosiahli zhodne tri body (1+2). Brankár Andrej Vasilevskij vo svojom 100. štarte v play off predviedol 28 zákrokov. Až štyri góly dosiahli hostia v početnej výhode. Za Toronto mal Mitch Marner tri asistencie.

Slovenský hokejista Adam Ružička (vľavo) v drese Calgary Flames.
Celkom frustrujúce, však? Ružička prehovoril o sezóne v Calgary Zobraziť článok

Hráči New Yorku Rangers zvládli prvý diel série s New Jersey, keď na ľade rivala vyhrali jednoznačne 5:1. Chris Kreider  zaznamenal dva góly v presilovke, obranca Adam Fox sa blysol štyrmi asistenciami. Brankár Šesťorkin zlikvidoval 27 striel, prekonal ho až 166 sekúnd pred koncom duelu Jack Hughes z trestného strieľania. Tatar bol so štyrmi strelami druhý najaktívnejší hráč v drese "diablov", na ľade strávil 16:22 min s jedným mínusovým bodom, jedným bodyčekom a jednou zblokovanou strelou.

Na snímke Martin Réway zo Spišskej Novej Vsi.
Réway už nemohol mlčať: Alkohol a drogy? Hanba niektorým ľuďom Zobraziť článok

Vegas ako najvyššie nasadený tím v Západnej konferencii prehral prvý zápas doma s Winnipegom 1:5. Za hostí skóroval Adam Lowry dvakrát a Blake Wheeler si pripísal gól a dve asistencie. Jediný presný zásah domácich zaznamenal William Karlsson. Obhajca titulu z Colorada podľahol doma Seattlu 1:3. Za hostí dosiahol v ich prvom zápase v play off v histórii Alexander Wennberg gól a  asistenciu, v drese "lavín" sa strelecky presadil iba Mikko Rantanen.

Výsledky - štvrťfinále play off, 1. zápasy:

New Jersey - NY Rangers 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)

Góly: 58. J. Hughes (t.s.) – 5. Tarasenko (K. Miller, Panarin), 10. Kreider (Fox, Panarin), 37. Lindgren (Fox, Chytil), 52. Kreider (Fox, P. Kane), 59. Chytil (Kakko, Fox).

Toronto - Tampa Bay 3:7 (0:3, 2:3, 1:1)

Góly: 29. O'Reilly (Tavares, Marner), 34. Nylander (Matthews, Marner), 49. Järnkrok (Marner, Matthews) – 2. Bellemare (Perry), 8. Cirelli (Hagel), 20. Kučerov (Sergačov, Killorn), 35. Point (Kučerov, Cirelli), 38. Perry (Colton), 40. Point (Perry, Kučerov), 47. Colton (Perbix, Cole).

Vegas - Winnipeg 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Góly: 36. Karlsson (Barbašev, Marchessault) – 22. Connor (Dubois, Morrissey), 23. Dubois (Wheeler), 44. Wheeler (Niederreiter, Schmidt), 59. Lowry (Wheeler, Pionk), 60. Lowry (Niederreiter, Namestnikov).

Colorado - Seattle 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Góly: 13. Rantanen (MacKinnon, Byram) – 4. Tolvanen, 22. Wennberg (Schwartz, Oleksiak), 45. Geekie (Wennberg, Schultz).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});