Bývalý majster sveta v obrovských problémoch: Poputuje za mreže?

Český hokejový šampión Michal Sýkora (49) sa po úspešnej hokejovej kariére vydal cestou podnikania. Z jeho investícií do zlata a šperkov ...
  • Zdroj: Getty Images

Český hokejový šampión Michal Sýkora (49) sa po úspešnej hokejovej kariére vydal cestou podnikania. Z jeho investícií do zlata a šperkov však namiesto výnosov vznikli veľké dlhy a množstvo poškodených zákazníkov vrátane bývalých Sýkorových spoluhráčov.

Bývalému hokejistovi sa okrem iného rozpadlo taktiež manželstvo, keď kvôli záhadným pôžičkám prišiel o svoj rodinný dom. Do insolvenčného registra uviedol, že jeho jediným majetkom je auto a stroje na výrobu šperkov. „Prehlasujem, že vyššie uvedený zoznam majetku je správny a úplny,“ uviedol.

Tomuto prehláseniu však veritelia priveľa dôveryhodnosti neprikladajú, najmä kvôli faktu, že sa ešte stále nenašlo zlato v hodnote niekoľkých desiatok miliónov českých korún, ktoré sa malo nachádzať v Sýkorovom sejfe. „Pán Sýkora robí určite nejaké obštrukcie,“ vyjadril sa pri poslednom súdnom konaní jeden z insovenčných správcov.

Radosť hráčov Dukla Michalovce.
Môj dom, môj hrad: Michalovce vyrovnali sériu s Košicami Zobraziť článok

Keď bývalý český hokejista zistil, že jeho biznis sa blíži ku krachu, z firemného účtu mal podľa všetkého vybrať čiastku v hodnote 5,6 milióna českých korún, po ktorej sa pátra spolu so zmiznutým zlatom.

Do celého prípadu sa už vložilo aj štátne zastupiteľstvo Českej Republiky a v prípade, že Sýkora straty neobjasní, po predvolaní k súdu mu hrozia až 3 roky za mrežami.

Hokejisti Calgary oslavujú dôležité víťazstvo, sú bližšie k play off.
Calgary je bližšie k play off, Tampa s Černákom prerušila víťaznú vlnu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});