Djokovič spoznal verdikt zo zámoria: Bude hrať na turnajoch v Miami a Indian Wells?

Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič (35) zo Srbska nebude štartovať na turnaji Masters v Indian Wells, ktorý sa začína v stredu.
  • Zdroj: SITA/AP

Svetová tenisová jednotka Novak Djokovič (35) zo Srbska nebude štartovať na turnaji Masters v Indian Wells, ktorý sa začína v stredu.

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

Dvadsaťpäťnásobný grandslamový šampión neuspel so snahou o výnimku z očkovania proti koronavírusu, ktorá je pre cudzincov pre vstup do Spojených štátov amerických povinná.

Formálne Djokovičovo odhlásenie oznámili organizátori prestížneho kalifornského turnaja bez podrobností na webe. Senátor Rick Scott na twitteri uviedol, že ministerstvo vnútornej bezpečnosti zamietlo Djokovičovu žiadosť o výnimku z očkovania.

Na turnaji sa tak predstavia aj Daniil Medvedev a Andrei Rublev.
Štart Rusov a Bielorusov na slávnom Wimbledone? Organizátori sú podľa všetkého rozhodnutí Zobraziť článok

Jeden z najlepších tenistov histórie, ktorý je odporcom povinnej vakcinácie proti covidu-19, tak nebude môcť štartovať ani na nadväzujúcom turnaji v Miami. Očakáva sa, že nariadenie zakazujúce neočkovaným cudzincom vstup do krajiny bude v USA zrušené až 11. mája.

Djokovič naposledy štartoval na prestížnych turnajoch v Indian Wells a Miami, ktoré tvoria takzvané "Sunshine Double", v roku 2019. V Kalifornii v minulosti triumfoval päťkrát, na Floride šesťkrát.

Petra Vlhová si prevzala v máji 2020 žiarivo modrú audinu od sponzorov.
Tím Vlhovcov dobehol biznis s čitateľom z Nitry: Skončí ich spor na súde? Zobraziť článok

Kvôli chýbajúcemu očkovaniu belehradský rodák nesmel vlani štartovať na Australian Open a US Open. Po uvoľnení pravidiel sa tento rok Djokovič do Austrálie vrátil a získal 22. grandslamový titul, ktorým vyrovnal rekord Rafaela Nadala. Až minulý týždeň v semifinále turnaja v Dubaji utrpel od Rusa Daniila Medvedeva prvú porážku v sezóne.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});