Štart Rusov a Bielorusov na slávnom Wimbledone? Organizátori sú podľa všetkého rozhodnutí

Zmena oproti minulému roku. Ruskí a bieloruskí tenisti budú môcť štartovať na prestížnom grandslamovom turnaji v londýnskom Wimbledone ...
  • Zdroj: Reuters

Zmena oproti minulému roku. Ruskí a bieloruskí tenisti budú môcť štartovať na prestížnom grandslamovom turnaji v londýnskom Wimbledone a takisto aj na prípravných turnajoch vo Veľkej Británii, ktoré mu predchádzajú.

FOTOGALÉRIA: Ako to bude so štartom Rusov a Bielorusov na slávnom Wimbledone?

S informáciou prišiel tamojší denník Daily Telegraph, podľa ktorého už šéfovia britského tenisu a organizátori Wimbledonu nezakážu tenistom oboch krajín účasť z dôvodu ruskej vojenskej invázie na územie Ukrajiny. Zástupcovia All England Clubu a britskej tenisovej asociácie totiž minulý rok nepustili ruských a bieloruských reprezentantov na svoje turnaje pod tlakom britskej vlády.

Na základe tohto zákazu vlani profesionálne organizácie ATP a WTA na protest rozhodli, že sa vo Wimbledone nebudú udeľovať body do svetového rebríčka. Zároveň LTA dostala pokutu milión dolárov od ATP a 750 000 dolárov od WTA.

„Všetko nasvedčuje tomu, že AELTC zmierni zákaz pre Rusov a Bielorusov," uviedol Daily Telegraph. Podmienkou však podľa denníka bude podpis vyhlásenia, v ktorom sa tenisti z týchto krajín zaviažu, že v priebehu turnaja nebudú „propagovať ani oslavovať" vojnu rozpútanú ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});