Prešov sa lúči s najvyššou hokejovou súťažou, Košice sa dotiahli na vedúci Slovan

Hokejisti Prešova zostúpia z Tipos Extraligy do druhej najvyššej súťaže. Definitívne o tom rozhodla ich prehra vo Zvolene (0:7) v predposlednom ...
  • Zdroj: TASR

Hokejisti Prešova zostúpia z Tipos Extraligy do druhej najvyššej súťaže. Definitívne o tom rozhodla ich prehra vo Zvolene (0:7) v predposlednom 43. kole a zároveň víťazstvo Liptovského Mikuláša nad vedúcim Slovanom Bratislava (3:1).

Liptáci sa udržali medzi slovenskou elitou, pred záverečným kolom majú pred posledným Prešovom šesťbodový náskok. Istotu účasti v prvej šestke majú napriek prehre v Košiciach (0:3) hráči Spišskej Novej Vsi, ktorá si tak prvýkrát v histórii zahrá štvrťfinále play off extraligy.

FOTOGALÉRIA: 43. kolo Tipos extraligy

Slovan nevyužil možnosť zaistiť si prvenstvo v základnej časti. Košice ho v piatok bodovo dorovnali a o víťazovi tak rozhodne až nedeľňajšie záverečné kolo. Úradujúci majster má však stále všetko vo svojich rukách, ak zdolá doma Nové Zámky v riadnom hracom čase, s istotou obháji Pohár Dušana Pašeka. V porovnaní s „oceliarmi", ktoré sa na záver predstavia v Banskej Bystrici, má lepšie vzájomné zápasy. Zvolen skončí v tabuľke s určitosťou na 3. mieste, štvrtá je Banská Bystrica, ktorá už mala pred 43. kolom takisto istý priamy postup do štvrťfinále.

V boji o priamy postup do play off naplno zabrali Nové Zámky, ktoré zdolali Michalovce 4:2 a posunuli sa na 6. miesto o dva body pred svojho súpera. Týmto výsledkom pomohli aj Spišskej Novej Vsi, ktorá si definitívne zaistila prvú šestku. V nej bude chýbať Poprad, ktorý prehral doma s Banskou Bystricou 2:4 a predstaví sa v kvalifikácii play off.

Nové Zámky si spravili celosvetovú reklamu.
Hokejisti Nových Zámkov bavia internet: Zatancovali si na svetoznámy hit! Zobraziť článok

Extraligový hokej po dvoch rokoch opäť vymizne z Prešova, ktorý utrpel debakel vo Zvolene a skončí s určitosťou na poslednom 12. mieste. V tabuľke už nemôže predstihnúť jedenásty Mikuláš a v nedeľnom stretnutí na ľade Trenčína sa rozlúči s najvyššou súťažou. L. Mikuláš si víťazstvom nad Slovanom nielen udržal extraligovú príslušnosť aj pre budúcu sezónu, ale navyše si udržal šancu postúpiť do kvalifikácie play off. Nitra totiž prehrala v Trenčíne 2:4 a pred Liptákmi má už iba trojbodový náskok, v nedeľu privíta Mikuláš doma pod Zoborom.
      

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});