Špirko dokončí sezónu v Poprade: Zahrať si dvakrát play-off za sezónu bude rarita!

To v kariére ešte nezažil! Hokejový Poprad získal v posledný prestupový deň extraligy (15. február) do svojho kádra útočníka Rastislava ...
  • Zdroj: hkpoprad

To v kariére ešte nezažil! Hokejový Poprad získal v posledný prestupový deň extraligy (15. február) do svojho kádra útočníka Rastislava Špirka (38). Bývalý reprezentant ešte pred pár dňami obliekal dres maďarského Debrecínu, ktorý však v nadnárodnej Erste lige vypadol už v predkole play-off a sezóna sa pre neho predčasne skončila.

FOTOGALÉRIA: Špirko: Zahrať si dvakrát play-off za sezónu bude rarita!

V tíme Kamzíkov to rýchlo využili a pred koncom základnej časti sa posilnili. Špirko si tak môže zopakovať play-off aj pod Tatrami, čo bude pre neho v jednom ročníku rarita.  

Odchovanec martinského hokeja Rastislav Špirko sa Popradu upísal do konca ročníka a pre Nový Čas priznal, že mal viacero ponúk z našej extraligy. „Áno, oslovilo ma viac klubov, ale prvý bol tréner Popradu pán Mikula. Navzájom sa dobre poznáme z pôsobenia vo Zvolene, takže som na ponuku prikývol,“ povedal na úvod Špirko, ktorého príchod pod Tatry bol do poslednej chvíle otázny.

Prestupový trh na Slovensku mal uzávierku v stredu 15. februára a skúsený útočník mal ešte pred pár dňami kontrakt v maďarskom klube z Debrecínu. „Nebolo vôbec isté, že skončím v Poprade. V Debrecíne sme totiž hrali predkolo play-off a keby sme rozhodujúci duel vyhrali, tak mi sezóna v nadnárodnej lige pokračuje."

„Napokon sme to nezvládli a vypadli sme. Takže ma v Poprade stihli zaregistrovať,“ ozrejmil svoj príchod ku Kamzíkom Špirko, ktorý si tak v priebehu jednej sezóny môže zahrať dvakrát play-off. „To sa mi ešte v kariére nestalo, že budem môcť hrať v jednom ročníku dvakrát zápasy play-off,“ pokračoval s úsmevom Rasťo, ktorý absolvuje dnes premiéru na ľade Trenčína.

Na snímke brankár HK Dukla Trenčín Connor Lacouvee.
Legionár Trenčína sa popýšil skvelou slovenčinou: Aha, ako mu to ide! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});