Americký útočník a najlepší strelec Extraligy púta pozornosť aj priezviskom: Gerlach chce zdolať Gerlach!

Extraligu zobral útokom! Americký hokejista Max Gerlach (24) je momentálne najlepším kanonierom našej najvyššej ligy. Útočník Prešova ...

Extraligu zobral útokom! Americký hokejista Max Gerlach (24) je momentálne najlepším kanonierom našej najvyššej ligy. Útočník Prešova sa pritom môže pochváliť mimoriadne špecifickým menom, aj keď, ako priznal v rozhovore pre Nový Čas,

Fotogaléria

Gerlachovský štít videl zatiaľ len z autobusu, no v budúcnosti sa určite chystá aj na výstup na najvyšší vrch Slovenska. Pod Tatrami sa Gerlachovi celkovo veľmi páči a oceniť vedel aj krásu slovenských žien.

Prečo ste sa rozhodli práve pre slovenskú Extraligu a Prešov?

Po pár rokoch strávených v rakúskej lige som cítil, že bol čas pre niečo nové. O Slovensku a Extralige som počúval samé dobré veci. Prešov o mňa prejavil najväčší záujem, takže som cítil, že to bude pre mňa tá najlepšia voľba.

Čakali ste, že budete mať u nás taký veľký vplyv hneď po príchode?

Čo sa týka bodov či gólov, nemal som na začiatku žiadne očakávania. Chcel som proste len prísť a pomáhať tímu, ako najlepšie viem.

Ako by ste sa sám opísali ako hráč?

Som hráč, ktorý je rýchly na korčuliach, ale má rýchle aj ruky. Rád využívam moju strelu spolu s prehľadom o hre, aby som podporil útok.

Čo hovoríte na úroveň Extraligy?

Je to tu veľmi súťaživé. Každý večer môže zvíťaziť ktorýkoľvek tím. To je dobré pre hráčov a rovnako tak aj pre fanúšikov, ktorí si užijú skvelý hokej v každom zápase.

Boli ste na Slovensku už niekedy pred príchodom do Prešova?

Zopárkrát áno, ale vždy to bolo len v Bratislave. Na Slovensku sa mi veľmi páči, je to menšia krajina, ale má skvelé mestá a fantastických ľudí.

Už ste sa boli pozrieť aj na Gerlachovskom štíte, ktorý voláme skrátene ako vaše priezvisko - Gerlach?

O Gerlachu som toho počul už naozaj veľa, aj keď je pravda, že som bol schopný ho vidieť zatiaľ len z autobusu. Dúfam však, že v blízkej budúcnosti sa mi ten výstup podarí, rád by som si tam spravil fotku.

Naučili vás chalani v šatni aj zopár slov po slovensky?

Áno, ale len tie škaredé. (smiech)

Ochutnali ste už naše národné jedlo halušky?

Áno, sú naozaj výborné. Trochu bohaté na kalórie, ale z času na čas nezaškodí, keď sa na ne vyberiem do reštaurácie.

Sú podľa vás krajšie ženy na Slovensku alebo v Amerike?

(smiech) Slovenské ženy sú určite veľmi krásne, ale nemôžem s istotou povedať, že by boli jedny krajšie ako tie druhé.

Čo je podľa vás najväčší rozdiel medzi Slovenskom a USA?

Myslím, že tých rozdielov by sa našlo veľa. Ja mám rád obidve tieto krajiny, aj keď z rozličných dôvodov. Kultúra, móda či kuchyňa... To všetko sa od seba diametrálne líši. Ale ak by som mal niečo zvýrazniť, tak je to určite architektúra, ktorá je podobne charakteristická pre celú Európu.

Gerlachovský štít

  • najvyšší vrch a jeden z najmohutnejších masívov Tatier
  • nadmorská výška: 2 654,4 m
  • okres: Poprad
  • prvovýstup: Ján Still (v r. 1834)
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});