Dubovská pred slalomom v Špindlerovom Mlyne: Môj vrchol sezóny!

Za vrcholné podujatie sezóny označila lyžiarka Martina Dubovská (30) víkendové preteky Svetového pohára v Špindlerovom Mlyne.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Za vrcholné podujatie sezóny označila lyžiarka Martina Dubovská (30) víkendové preteky Svetového pohára v Špindlerovom Mlyne.

Tridsaťročná rodáčka z Třinca sa teší na plné tribúny, kde nebudú chýbať členovia jej rodiny a chce pred nimi podať ešte lepší výkon ako zvyčajne. Po dnešnom tréningu novinárom najlepšia česká slalomárka priznala, že bude pred štartom domáceho podniku ľahko nervózna.

"Určite to bude vrchol sezóny. Pretekať doma a mať tu dva slalomy? Viac som si snáď ani nemohla priať," povedala Dubovská, ktorej v hodnotení Svetového pohára patrí medzi slalomárky 17. priečka. Jej maximami sú doteraz desiate miesta zo Sestriere a Semmeringu. "Tu budem chcieť uspieť ešte o niečo viac ako normálne," uviedla.

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová.
Trapas tlmočníka v priamom prenose: Shiffrinová sa intímne zdôverila... To, čo nasledovalo, vás odrovná Zobraziť článok

Posledné dva slalomy Dubovská nedokončila. V Záhrebe nebola klasifikovaná kvôli chybe tesne po štarte, vo Flachau zase neprešla správne bránku pred tretím medzičasom. "Nebolo to veľmi príjemné, ale teraz sa sústredím na tento víkend. Snažím sa pozerať dopredu a čo bolo, bolo," podotkla Dubovská.

Pred víkendovými pretekmi trénovala v slovenskej Jasnej. Trať v Špindlerovom Mlyne dobre pozná. "Tu je asi najdôležitejší nájazd do rovinky. Treba chytiť správny rytmus a mať tam rýchlosť. Myslím, že organizátori a dobrovoľníci urobili obrovský kus práce. Trať bude v dobrom stave pre všetky pretekárky," predniesla česká reprezentantka.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského slalomu Svetového pohára v alpskom lyžovaní v talianskom stredisku Kronplatz.
Famózna druhá jazda Vlhovej opäť nestačila! V Kronplatzi jej pódium zasa tesne ušlo Zobraziť článok

Preteky Svetového pohára sa do Špindlerovho Mlyna vrátili po štyroch rokoch. V roku 2019 tu bola Dubovská v slalome na 23. mieste. Už vtedy si vychutnala búrlivú atmosféru.

"Áno, naši fanúšikovia fandia aj ostatným pretekárom. Napríklad v Rakúsku fandí len domácim. Tu ale želajú každému, či má jednotku alebo šesťdesiatku. Bude tu veľa česko-slovenských fanúšikov aj vďaka Petre (Vlhovej). Veľmi sa na to teším," uviedla. Sama bude mať v hľadisku rodinu a priateľov. "O to musím ísť rýchlejšie, aby som ich potešila," doplnila s úsmevom.

Aj keď bude mať pred štartom trému, je to podľa nej dobré znamenie. "Potrebujem byť trochu nervózny. Hlavne mám ale radosť, že som zdravá a môžem tu byť," povedala Dubovská.

Favoritkou bude vedúca žena Svetového pohára Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá má na konte 84 víťazstiev a môže v nedeľu vyrovnať absolútny rekord Švéda Ingemara Stenmarka (86). Dubovská už teraz považuje dvadsaťsedemročnú Shiffrinovú za najlepšiu lyžiarku histórie.

"Určite áno. Vyhrať toľko pretekov Svetového pohára v takom mladom veku, je niečo neskutočné. Tento rok má neskutočnú formu a je úplne jedno, či ide slalom, zjazd alebo obriak," dodala Dubovská.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});