Hokejový obranca Juraj Valach predčasne rozviazal kontrakt s belasými: Skončil v Slovane kvôli deťom?

Po troch sezónach si predčasne balí kufre! Reč je o robustnom obrancovi Jurajovi Valachovi (33), ktorý už nie je hráčom Slovana.
  • Zdroj: han

Po troch sezónach si predčasne balí kufre! Reč je o robustnom obrancovi Jurajovi Valachovi (33), ktorý už nie je hráčom Slovana.

FOTOGALÉRIA: Valach predčasne rozviazal kontrakt: Skončil kvôli deťom?

S vedením bratislavského klubu sa v stredu dohodol na vzájomnom ukončení kontraktu, ktorý mu mal vypršať koncom apríla. Denníku Nový Čas prezradil dôvod tohto kroku a aj to, že jeho novým pôsobiskom sa stane tím Spišskej Novej Vsi! 

Pre účastníka olympijských hier z roku 2018 i majstrovstiev sveta z roku 2014 bolo pôsobenie v belasom drese druhou misiou v jeho hráčskej kariére. V sezóne 2015/2016 sa Juraj Valach v slovenskej metropole počas pôsobenia v KHL ohrial v tíme iba 25 duelov, ale jeho terajšie účinkovanie bolo oveľa úspešnejšie.

V Slovane absolvoval necelé tri sezóny a vlani bol súčasťou majstrovského kádra, kde získal svoj prvý titul. „Chcem sa na úvod poďakovať najmä fanúšikom a spoluhráčom za svoje trojročné pôsobenie v klube. Najmä predošlá sezóna, v ktorej klub oslavoval storočnicu a získali sme vytúžený titul, bola skvelá a nikdy na ňu nezabudnem,“ povedal na úvod pre Nový Čas Valach.

MÁLO VYŤAŽENÝ

V stredu sa však jeho cesty so Slovanom opäť rozišli. Fanúšikovia boli prekvapení a začali aj špekulovať, či predčasné ukončenie kontraktu, ktorý mal platnosť do konca apríla 2023, nemá súvis s jeho rodinnými problémami.

V roku 2016 totiž jeho manželka Simonka († 22) zomrela pri predčasnom pôrode dvojičiek Jerguška (6) a Amálky (6). Dievčatko je v poriadku, ale Jurajov synček má vážnu diagnózu - poškodenie mozgu. V živote nebude chodiť, neposadí sa a ani nerozpráva.

„Nie, koniec v Slovane nemá s rodinou nič spoločné. Problém bol v tom, že v poslednej dobe som nedostával na ľade toľko času, ako som si predstavoval. Bol som málo vyťažený, a preto som požiadal o predčasné ukončenie kontraktu,“ ozrejmil situáciu Valach.

NOVÝ KLUB

Robustný obranca dlho bez nového pôsobiská neostane. Podľa našich informácií mali o jeho služby záujem v Nitre, v Poprade či v Košiciach, ale napokon dohrá sezónu v Spišskej Novej Vsi. Premiéru odložil na nedeľu, keď Spišiaci privítajú doma B. Bystricu.

TRI SEZÓNY V SLOVANE

2020/2021 - 55 zápasov/12 bodov (1 gól + 11 asistencií)

2021/2022 - 62 zápasov/22 bodov (4 góly + 18 asistencií)

2022/23 - 25 zápasov/8 bodov (1 gól + 7 asistencií)

Pavol Regenda v drese San Diego hviezdil, strelil dva góly a na jeden asistoval.
Regenda sa pobil, súpera poslal na lopatky: Jeho gesto je hitom internetu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});