Známe tváre na hokejovom zápase Slovana: Aha, kto všetko prišiel na Winter Games

Hoci im počasie komplikovalo situáciu, napokon sa záverečný zápas Kaufland Winter Games medzi Slovanom Bratislava a HC Košice odohral. ...
  • Zdroj: br

Hoci im počasie komplikovalo situáciu, napokon sa záverečný zápas Kaufland Winter Games medzi Slovanom Bratislava a HC Košice odohral. Na Nírodný futbalový štadión v Bratislave naň prišlo rekordných 14 244 divákov.

FOTOGALÉRIA: Winter Games - osobnosti

Duel museli posunúť o 30 minút, pretože po stretnutí legiend Slovana a Sparty začalo husto pršať. Počas hlavného zápasu súce dve tretiny pršalo, potom ale dážď ustal.

Na Tehelné pole si našlo cestu aj množstvo známych tvári. Prišli známe tváre z televíznych obrazoviek, politici či podnikatelia.

"Ľad bol zvláštny, ale to nie sú výhovorky, mali sme rovnaké podmienky. Mrzí ma, že sme nebodovali, ale verím, že ľudia mali radosť. Sneh patrí k hokeju, ale dážď nie je príjemný. Ale zasa je to nová skúsenosť, bolo to perfektne zorganizované od okamihu, odkedy sme prišli do Bratislavy, až po koniec. Hodnotím to pozitívne až na ten výsledok. Nehrali sme hokej, ktorý vieme hrať," povedal brankár Košíc Jaroslav Janus.

HC Slovan Bratislava - HC Košice pod holým nebom na ploche Národného futbalového štadióna.
Nečakaná vsuvka počas zápasu na Winter Games: Rozhodca požiadal priateľku o ruku Zobraziť článok

Opora "oceliarov" v minulosti obliekala dres Slovana, navyše v hlavnom meste žije, preto to bola pre ňu špeciálna konfrontácia: "Prehra mrzí, ale bol to vyrovnaný zápas, ja osobne som na neho veľmi tešil. Veril som, že to zvládneme, ale prehrali sme. Je to úžasné dať také niečo dokopy. Zvlášť, keď hrá východ proti západu. Ďakujem obom táborom fanúšikov, boli skvelí. Ja som bol na Tehelnom poli na futbale. Je tma a zrazu sa všetko rozsvieti a potom počujete hukot tribún, je to zvláštny pocit."  

Bratislavčania sa vďaka triumfu 3:1 vrátili na prvé miesto v tabuľke, no duel začali lepšie Košice. Najskôr sa ubránili v prvej presilovke a potom išli do vedenia po góle Paršina. Potom však Slovan dvoma gólmi Takáča a jedným Kytnára zápas otočil. "Začiatok bol ťažký, celé sa to posúvalo, nebolo to príjemné. Podmienky boli v prvej tretine katastrofálne, ale potom sme si to užili," povedal Takáč.

Tréneri Trenčína Bartovič a Döme koučovali netradične v maskáčoch a baretoch.
Hokejisti Trenčína pod holým nebom: Nastúpili ako vojaci Zobraziť článok

Útočník Slovana bol pri všetkých góloch svojho tímu. Perfektným forčekom za stavu 0:1 zobral puk Novotovi a naservíroval ho na hokejku Kytnára. "V týchto podmienkach to bolo o tom, že puk niekedy skákal a niekedy zastal, takže bolo treba forčekovať a dali sa tak získať puky a šance. Išiel som za tým vedome a bol z toho gól."  

Hokejisti Slovana sa tešia po strelení vyrovnávajúceho gólu na 1:1
Zlatý klinec programu Winter Games: Divácky rekord, žiadosť o ruku a výhra domácich Zobraziť článok

Pri druhom góle zasa využil výbornú prácu Michala Sersena. Kapitán Slovana po otočke spin-o-rama poslal puk pred bránku a Takáč ho poslal za chrbát Janusa. "Bolo to veľmi dobré, Aj keď hráme proti sebe bago, tak to robí. Vedel som, že to dokáže a preto som išiel pred bránku. Čakal som, že to prejde," uzavrel Takáč, ktorý 25 sekúnd pred koncom po ďalšej prihrávke Sersena spečatil výsledok.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});