Loprais zverejnil mrazivé zábery tragédie: Potiahne sa to mojím životom!

Český pretekár Aleš Loprais (43) zverejnil na sociálnej sieti mrazivé zábery tragédie na Rely Dakar, pri ktorej nešťastnou náhodou usmrtil ...
  • Zdroj: Reprofoto facebook/Aleš Loprais Dakar Live

Český pretekár Aleš Loprais (43) zverejnil na sociálnej sieti mrazivé zábery tragédie na Rely Dakar, pri ktorej nešťastnou náhodou usmrtil talianskeho fanúšika. Nedalo sa tomu zabrániť!

Bol prvý v priebežnom poradí, no po tragickej udalosti český pretekár Aleš Loprais (43) odstúpil z pretekov Rely Dakar. Posádka jeho kamiónu Praga nemala šancu všimnúť si 69-ročného talianskeho fanúšika za piesočnou dunou a stret sa skončil tragicky. Loprais zverejnil na sociálnej sieti facebook zábery priamo z nehody, ktoré dokazujú, že nemal šancu tragickej zrážke zabrániť (v čase 1:43).

Taliansky fanúšik zahynul v utorok na Rely Dakar po zrážke s kamiónom českého pretekára Aleša Lopraisa.
Smutná správa z Dakaru: Smrť talianskeho fanúšika spôsobila kolízia s kamiónom Čecha Lopraisa Zobraziť článok

„Mám smutnú správu z bivaku. Respektíve sme sa ju všetci dozvedeli, až sme sem prišli. Už sme si šli ľahnúť a vytiahli nás komisári, že majú záznam, že sme mali stret s jedným pánom, ktorý sa snažil odfotiť našu Lady niekde za dunou,“ opisoval Loprais moment, keď sa o tragédii dozvedel na videu zverejnenom na facebooku.

Taliansky fanúšik nezomrel okamžite po zrážke. Skonal až pri transporte vrtuľníkom do nemocnice. „Utrpel zranenie a následne po dvoch hodinách sa mu urobilo nevoľno a pri transporte do nemocnice dostal infarkt. Takže… Vyhasol ľudský život. A v podstate mojím pričinením, pretože ja som točil volantom. Musím povedať, že som o tom vôbec nevedel. Rovnako nikto z posádky,“ vysvetľoval český pretekár. „Strašne ma to mrzí a potiahne sa to mojím životom,“ dodal.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});