Skvelý výsledok v Semmeringu nezopakovala: Vlhová v repete obráku mimo pódia

Skvelý výsledok z utorka nezopakovala! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (25) sa v stredajšom obrovskom slalome v rámci Svetového pohára ...
  • Zdroj: SITA/AP

Skvelý výsledok z utorka nezopakovala! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (25) sa v stredajšom obrovskom slalome v rámci Svetového pohára na pódium pre najlepších nepostavila.

FOTOGALÉRIA: Peťa Vlhová

Slovenka skončila na 7. mieste, keď na víťazku Američanka Mikaelu Shiffrinovú stratila 1,38 sekundy. Druhá skončila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (+0,10), tretia Talianka Marta Bassimová (+0,47).

"Chceli sme dnes niečo viac. Pravdupovediac, bola som v cieli celkom hotová. Odišli mi dnes sily. Ráno som sa cítila lepšie, ale postupne som cítila, že tá únava sa prejavila, v druhej jazde mi odišli sily a bojovala som. Idem sa pripraviť na zajtrajší slalom, ešte dnes budem trénovať. Potrebujem ale načerpať sily na zajtrajší slalom," povedala v cieli pre RTVS Petra Vlhová.

Vlhová bola po prvom kole siedma, keď na vedúcu Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú strácala až 1,42 sekundy. Siedme miesto si napokon udržala aj po druhej jazde.

Slovenka nevyťažila z toho, že trať 1. kola staval jej asistent trénera Matej Gemza. Ani v druhom kole sa nevyhla viacerým zaváhaniam. V cieli sa zaradila na tretie miesto za Kanaďanku Valerie Grenierovú a Poľku Marynu Gasienicovú-Danielovú. Po pokazených jazdách Švédky Sary Hectorovej a Rakúšanky Kathrin Truppeovej si napokon udržala pozíciu z prvého kola.  Vlhovú vo štvrtok čaká nočný slalom. Prvé kolo je na programe o 15.00 h.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});