Chystá Francúzsko na Argentínu tajný plán? V hre je štart Deschampsovho žolíka

Francúzska futbalová reprezentácia má pred nedeľňajším finále majstrovstiev sveta v Katare problémy s chorobnosťou v tíme. Pre virózu ...
  • Zdroj: TASR/AP

Francúzska futbalová reprezentácia má pred nedeľňajším finále majstrovstiev sveta v Katare problémy s chorobnosťou v tíme. Pre virózu vynechali semifinálový duel proti Maročanom (2:0) obranca Dayot Upamecano aj stredopoliar Adrien Rabiot, pričom pred stretnutím boli izolovaný od zvyšku kádra.

FOTOGALÉRIA: Francúzsko - Maroko

Rabiot v stredu chýbal vo francúzskom tíme, Upamecano bol na lavičke ako náhradník a do zápasu nezasiahol. Podľa trénera Didiera Deschampsa po úspešnom štvrťfinále proti Angličanom prežil Upamecano "tri náročné dni".

"Do ďalšieho súboja máme štyri dni, takže by mal byť v nedeľu pripravený," informoval Deschamps a doplnil, že horúčku má aj krídelník Kingsley Coman. Hlavný kouč tiež poznamenal, že v nedeľňajšom finále proti Argentínčanom (16.00 h SEČ) by mal byť zdravý každý hráč z jeho kádra.

Francúz T. Hernandez (č. 22) strieľa prvý gól do siete Maroka.
Favorizovaní Francúzi si postrážili druhý postup do finále MS za sebou: Maročanov zabila ich vlastná zbraň! Zobraziť článok

"Je chrípkové obdobie, preto musíme byť opatrní. Navyše, hráči toho už absolvovali dosť a ich imunitný systém môže byť oslabený," myslí si Deschamps, kormidelník obhajcov majstrovského titulu. Podľa kouč môže uvedené problémy spôsobovať aj používanie klimatizácie, ktorá prispieva k šíreniu vírusu.

Až sedem z ôsmich štadiónov určených pre MS 2022 je klimatizovaných. V Katare napriek neskorej jeseni boli v úvode turnaja teploty nad 30 stupňov Celzia, aktuálne sa pohybujú tesne pod touto hranicou. Zdravotné problémy na turnaji zasiahli aj Brazílčanov, hlásili ich aj Švajčiari. Ak by sa svetový šampionát konal v tradičnom termín v júni a júli, teploty by v Katare bežne prekračovali 40 stupňov Celzia. "Teplota vzduchu v ostatných dňoch trochu klesla, preto si musíme dávať pozor," dodal Deschamps.

Tajný plán?

Pred finálovým súbojom sa v španielskych médiách objavili špekulácie, že na posledný duel šampionátu by mohol kouč Deschamps vytiahnuť žolíka v podobe Karima Benzemu. Podľa médií dostal Benzema od Realu Madrid súhlas, že môže do Kataru odletieť. Na súpiske Francúzov je, údajne je už zdravotne v poriadi a držiteľ Zlatej lopty naplno trénuje. Kouč Deschamps však na túto otázku od novinárov neodpovedal.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});