Galis pred semifinále hviezd Modrič verzus Messi: Takto to vidí bývalý reprezentačný tréner!

Jeho favorit v Katare stále žije! Bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Dušan Galis (73) vravel už pred šampionátom, že Francúzsko ...
  • Zdroj: SITA/AP

Jeho favorit v Katare stále žije! Bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Dušan Galis (73) vravel už pred šampionátom, že Francúzsko môže obhájiť titul majstrov sveta. Chýbajú mu k tomu dva kroky. Trikolóra ide zatiaľ neohrozene za splnením cieľa pod vedením kouča Didiera Deschampsa (54), ktorý sa tešil zo svetového prvenstva ako hráč (1998) i tréner (2018).

Nevyspytateľní Maročania odpratali Francúzom z cesty do boja o zlato favorizovaných Portugalčanov. Pre Galisa to bolo obrovské prekvapenie. „To nečakal nik. Cítil som, že v tíme vládla nepohoda medzi Ronaldom a Brunom Fernandesom, ktorí rozložili mužstvo na dva tábory. Trénerovi som nezávidel ťažkú situáciu. Ja by som na jeho mieste však Ronalda zo základnej zostavy nevynechal. Súkromné veci musia ísť na takýchto podujatiach bokom. Čakal som, že Portugalsko pôjde ďalej,“ uviedol niekdajší tréner Slovana, Trnavy či Petržalky pre Nový Čas.

Pravý obranca chorvátskeho tímu Josip Juranovič.
Chorvátsky obranca Juranovič pred semifinále: Máme najlepší stred poľa v histórii Zobraziť článok

Vyraďovacím sitom neprešli ani Brazília a Anglicko. Krajiny majstrov sveta sa museli uspokojiť iba so štvrťfinálovým maximom. „Brazílčanov mi bolo ľúto, lebo sa dobre pozerá na ich hru. Neymar je naozaj špičkový hráč. Pri penaltovom rozstrele však nemôže byť nik prorokom. Angličanov poslal domov nepremenený pokutový kop kapitána Harryho Kanea. Mladé mužstvo má však do budúcnosti veľký potenciál,“ tvrdí Galis.

V Katare sa hrá až na malé výnimky ofenzívny futbal. Väčšina tímov zachytila moderné trendy a ukazuje ich na ihrisku. „Dnešný futbal je najmä o rýchlosti. Pri zápase Argentína - Saudská Arábia akoby som sa zobudil na Mesiaci. Nechcel som veriť vlastným očiam, ako hrali Saudi. Bol to pre mňa najväčší šok majstrovstiev. Slovensko kedysi tiež hralo vyrovnané zápasy s veľkými krajinami, no teraz sa trasie so slabšími. Našim hráčom chýba túžba bojovať za národ. Ako Chorváti, ktorí sa zaň aj pobijú. To si vysoko vážim.“

Práve Chorvátsko vyzve dnes v semifinále Argentínu. Pred štyrmi rokmi na turnaji v Rusku vyhral európsky zástupca v skupine hladko 3:0. „Argentína je oveľa závislejšia od výkonu Messiho ako Chorvátsko od Modriča. Dôležité bude, či dokážu dostatočne prikryť Messiho. Chorváti sa dali počas šampionátu dokopy. Majú obrovský elán a sebavedomie. Urobia pre úspech maximum. Dôležitú úlohu môžu zohrať výkony brankárov. Mierne favorizujem Argentínu,“ dodal Galis.

PROGNÓZA GALISA

Argentína - Chorvátsko

Postupové šance

55 % 45 %

- Veľmi zaujímavý zápas. Chorváti sú v eufórii po tom, čo vyradili favorizovanú Brazíliu. Majú úžasnú partiu. Všetci akceptujú lídra Luku Modriča. Medzi hráčmi je dobrá chémia. To bude robiť Argentíne veľké problémy.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});