Nemal gól platiť? Nemci končia na MS po neuveriteľných zvratoch: Tréner Japonsko reaguje!

Japonskí futbalisti senzačne vyhrali nad Španielskom 2:1 a postúpili do osemfinále MS 2022. Stopku na šampionáte vystavili Nemcom. Búrlivé ...
  • Zdroj: TASR/AP

Japonskí futbalisti senzačne vyhrali nad Španielskom 2:1 a postúpili do osemfinále MS 2022. Stopku na šampionáte vystavili Nemcom. Búrlivé reakcie vyvolal víťazný gól Japoncov.

Krajina vychádzajúceho slnka zdolala v skupine Španielov i Nemcov. Na turnaji prehrala len s Kostarikou a so ziskom šiestich bodov vyhrala svoju skupinu.  

Ázijský celok pri svojej siedmej účasti postúpil štvrtýkrát do osemfinále, kde v predchádzajúcich troch prípadoch zakaždým vypadol. V boji o štvrťfinále vyzvú Japonci v pondelok obhajcu striebra Chorvátov. „Pokiaľ ide o umiestnenie, novým cieľom je pre nás skončiť medzi poslednými ôsmimi mužstvami, alebo ešte lepšie. Hráči nám ukazujú, že to ide," povedal tréner Japonska Hadžime Morijasu po zápase so Španielsko.

Celok z Pyrenejského polostrova poslal do vedenia v 11. minúte Álvaro Morata. V 48. a 51. minúte ale skóre otočili striedajúci Ricu Doan a ďalší stredopoliar Ao Tanaka. Ten vsietil gól po mimoriadne spornom momente.

Víťazný gól Japoncov musel potvrdiť videorozhodca, pretože ďalší nový muž na ihrisku Kaoru Mitoma stihol odcentrovať pred bránku na skórujúceho Tanaku len tesne predtým, než lopta celým objemom opustila hraciu plochu.

„Naše úsilie sa premenilo na gól, či už bola lopta mimo hracej plochy alebo nie. Vo svete veľkého futbalu máme úžasné technológie. Ak by lopta opustila ihrisko, nasledoval by odkop od bránky. Rozhodca rozhodol tak, že bol ešte v hre, rešpektujeme to. Prijali by sme ale aj opačný verdikt," skonštatoval tréner Japonska.

Niekoľkonásobní majstri sveta z Nemecka končia už v skupine.
Svetové médiá reagujú na vypadnutie Nemcov: Japonci zmietli ich nádeje ako odpadky Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});